Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Aanschaffen van een laptop

Aanschaffen via Rentcompany

Aangezien we ervaren dat steeds meer ouders/verzorgers zich ook realiseren dat het hebben van een laptop van meerwaarde is voor hun zoon/dochter, hebben wij onze leverancier de Rentcompany gevraagd om ook het huren/kopen van een laptop voor leerlingen van het Antoniuscollege mogelijk te maken.

Rentcompany ervoor dat de laptop aan het begin van het schooljaar aan de leerling uitgereikt wordt. Verder geldt dat indien de laptop defect raakt er gratis een leenlaptop op school beschikbaar is.

U bent dus niet verplicht om een laptop aan te schaffen en ook bent u niet verplicht om, als u een laptop wilt aanschaffen, deze bij de Rentcompany aan te schaffen. Wel heeft aanschaf bij de Rentcompany een aantal belangrijke voordelen. Klik hier om de flyer van Rentcompany te bekijken.

  • Degelijke laptops, speciaal gemaakt voor het onderwijs.
  • Goede service, verzekering en garantie.
  • Mogelijkheid tot huur van de laptop.
  • Levering inclusief een solide beschermhoes.

Zelf een laptop aanschaffen

Een laptop met Windows sluit het beste aan bij onze kennis en manier van werken, onze docenten werken ook met een Windows-laptop. Een ander besturingssysteem mag wel, maar de eigen bedrevenheid van de leerling wordt in dat geval belangrijker. Ook kan het een enkele keer gebeuren dat ICT-toepassingen in de klas minder goed (of helemaal niet) werken onder een ander besturingssysteem.

Bij het aanschaffen van een eigen laptop raden we in ieder geval het volgende aan:

  • Schermgrootte niet groter dan 14 inch, tussen 11,6 inch en 13,3 inch is het meest geschikt, pas ook het makkelijkst in rugzak of tas.
  • Een wifi-kaart met de volgende specificaties: ac/b/g/n, dual stream (2 x 2 MIMO).
  • Een accuduur van minimaal 6 uur.
  • 128 GB harde schijf, bij voorkeur een SSD-schijf (die maakt laptop veel sneller).
  • Ingebouwde camera, microfoon en speakers.