Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Veelgestelde vragen over BYOD

  • Is het gebruik van een laptop verplicht?

Als je kiest voor TTO onderwijs bij ons op school is het gebruik van een laptop verplicht in de klas. Bij Technasium en Breed is het gebruik van een laptop niet verplicht. We raden wel sterk aan om een laptop te kopen omdat leerlingen steeds vaker toegang moeten krijgen tot de digitale leermiddelen in en rond de les.

  • Moet de laptop elke dag mee naar school?

De laptop hoeft niet standaard mee naar school. Docenten geven via SomToday aan wanneer of en wanneer de laptop gebruikt wordt in de les. In de loop van het schooljaar zal de laptop steeds vaker ingezet gaan worden, dit verschilt wel per vak.

  • Vervangt de laptop boeken?

Omdat we gebruik maken van Li-fo methodes (=Digitale licentie en Folio) hebben de leerlingen toegang tot zowel de digitale lesmethodes als de papieren boeken en werkboeken en in de lessen wordt ook van beide gebruik gemaakt. De digitale lesmethodes hebben als voordeel dat leerlingen adaptief op eigen tempo en niveau kunnen werken en direct feedback kunnen krijgen op wat ze doen. Leerlingen hoeven geen boek mee te nemen van een vak als ze die dag digitaal werken.

  • Hoe zorgen jullie er voor dat leerlingen niet de hele dag naar een beeldscherm kijken?

We gebruiken de laptop als verrijking van ons onderwijs maar dit vervangt niet de traditionele delen van een les zoals klassikale uitleg, samenwerking en schrijfopdrachten. Docenten wisselen deze werkvormen af met het gebruik van de laptop in de les. Het komt dus regelmatig voor dat de kleppen dicht blijven.

  • Welke laptop raden jullie aan?

We raden het gebruik van een Windows laptop aan omdat we op school veel met Office 365 werken. Omdat alle diensten die we gebruiken web-based beschikbaar zijn kan er ook gebruik gemaakt worden van een Chromebook of Apple. Voor verdere eisen kun je hier kijken.

  • Welke software is nodig op de laptop?

Alle applicaties die we gebruiken zijn webbassed. Het belangrijkste wat er op de laptop moet staan is daarom een browser. Daarnaast raden we aan om Office 365 te installeren op de laptop. Leerlingen hebben toegang tot een licentie voor Office 365 via het mailaccount van school. U kunt hier vinden hoe u deze software kunt installeren.

  • Hoe zit het met garantie & schade?

Indien u een laptop aanschaft via The Rent Company kunnen leerlingen een leenlaptop krijgen op school indien de laptop stuk is. Als u via een andere weg een laptop aanschaft is schade en garantie eigen verantwoordelijkheid.

  • Hoe zit het met opladen van de laptop?

Leerlingen moeten zorgen dat de laptop volledig opgeladen maar naar school komt en over voldoende accuduur beschikt.

  • Waarvoor wordt welke app gebruikt?

SomToday is het startpunt voor leerlingen. Hier staat het rooster en het huiswerk van de leerlingen op. Vanuit SomToday kan verwezen worden naar andere (digitale) leermiddelen zoals Microsoft Teams For Education en de digitale lesmethodes. Daarnaast gebruiken we de Antonius app voor communicatie met de tutor en het verspreiden van informatie naar de ouders en leerlingen.