Open Leercentrum (OLC)

Algemene informatie
Voor iedere leerling wordt werken in het Open Leercentrum een vast onderdeel van het schoolleven!

Om zelfwerkzaamheid praktisch mogelijk te maken, heeft het Antoniuscollege een Open Leercentrum. Alle leerlingen kunnen hiervan gebruik maken.

Klassikaal gebruik door de docent is mogelijk na reservering via de roostermaker of intekenlijst.

Het Open Leercentrum heeft ruim 100 werkplekken beschikbaar, waaronder 60 computerwerkplekken. De leerlingen gebruiken de computers ook om zelfstandig aan schoolopdrachten te werken.

Een gedeelte van het Open Leercentrum is gereserveerd voor leerlingen die rustig willen studeren.

In het Open Leercentrum kunnen leerlingen werkstukken en opdrachten maken voor school. Ze kunnen er presentaties voorbereiden, printen, kopiëren, scannen, studeren, boeken lezen en lenen.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Tutorklas
Nieuw is de aanwezigheid van leerlingen uit de tutorklas in het Open Leercentrum. Zij hebben een eigen plek waar zij kunnen werken. De begeleiders van de tutorklasleerlingen zijn aanwezig in het Open Leercentrum. Een leerling krijgt tutorklasuren in plaats van KWT-uren.

Keuze Werktijd
De bovenbouwklassen hebben in het rooster Keuze Werktijd-uren: KWT-uren. Tijdens deze KWT-uren kiezen de leerlingen aan welke vakken zij werken in het Open Leercentrum. Dit gebeurt in sommige gevallen in overleg met hun mentor. In deze gevallen krijgen de leerlingen (individuele) opdrachten en/of oefenstof van de (vak)docenten.

Het verzetten van KWT-uren kan alleen door de roostermaker én met toestemming van de roostermaker.

Uitlenen van boeken
In het Open Leercentrum zijn Nederlandse en Engelse boeken te leen. Er zijn boeken voor elk leerjaar. Leerlingen melden zich met het boek bij de balie, daar worden gegevens opgeschreven en krijgen ze een inlevertermijn mee.

Computergebruik
Leerlingen die een computer willen gebruiken, melden zich bij de balie. De computerregel is dat  het gebruik van de computer alleen voor schoolwerk is.

Leraren en/of andere medewerkers mogen het computergebruik controleren als zij vermoeden dat een leerling de computerregel overtreedt. Docenten mogen dit ook als zij hier in het kader van begeleiding en/of individuele beoordeling een duidelijke reden voor hebben.
 

Huisregels voor leerlingen

  • Melden bij binnenkomst aan de balie.
  • Liever je tas op de gang in het rek.
  • Je telefoon is uit het zicht.
  • Je gaat pas weg als de bel gaat.
  • Tijdens een tussenuur werk je rustig; zo niet, ga je weg.
  • Je mag niet eten en/of drinken.