Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Open Leercentrum (OLC)

Algemene informatie
Voor iedere leerling wordt werken in het Open Leercentrum een vast onderdeel van het schoolleven!

Om zelfwerkzaamheid praktisch mogelijk te maken, heeft het Antoniuscollege een Open Leercentrum. Alle leerlingen kunnen hiervan gebruik maken.

Klassikaal gebruik door de docent is mogelijk na reservering via de roostermaker of intekenlijst.

Het Open Leercentrum heeft ruim 100 werkplekken beschikbaar, waaronder 60 computerwerkplekken. De leerlingen gebruiken de computers ook om zelfstandig aan schoolopdrachten te werken.

Een gedeelte van het Open Leercentrum is gereserveerd voor leerlingen die rustig willen studeren.

In het Open Leercentrum kunnen leerlingen werkstukken en opdrachten maken voor school. Ze kunnen er presentaties voorbereiden, printen, kopiëren, scannen, studeren, boeken lezen en lenen.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Tutorklas
Nieuw is de aanwezigheid van leerlingen uit de tutorklas in het Open Leercentrum. Zij hebben een eigen plek waar zij kunnen werken. De begeleiders van de tutorklasleerlingen zijn aanwezig in het Open Leercentrum. Een leerling krijgt tutorklasuren in plaats van KWT-uren.

Keuze Werktijd
De bovenbouwklassen hebben in het rooster Keuze Werktijd-uren: KWT-uren. Tijdens deze KWT-uren kiezen de leerlingen aan welke vakken zij werken in het Open Leercentrum. Dit gebeurt in sommige gevallen in overleg met hun mentor. In deze gevallen krijgen de leerlingen (individuele) opdrachten en/of oefenstof van de (vak)docenten.

Het verzetten van KWT-uren kan alleen door de roostermaker én met toestemming van de roostermaker.

Uitlenen van boeken
In het Open Leercentrum zijn Nederlandse en Engelse boeken te leen. Er zijn boeken voor elk leerjaar. Leerlingen melden zich met het boek bij de balie, daar worden gegevens opgeschreven en krijgen ze een inlevertermijn mee.

Computergebruik
Leerlingen die een computer willen gebruiken, melden zich bij de balie. De computerregel is dat  het gebruik van de computer alleen voor schoolwerk is.

Leraren en/of andere medewerkers mogen het computergebruik controleren als zij vermoeden dat een leerling de computerregel overtreedt. Docenten mogen dit ook als zij hier in het kader van begeleiding en/of individuele beoordeling een duidelijke reden voor hebben.
 

Huisregels voor leerlingen

  • Melden bij binnenkomst aan de balie.
  • Liever je tas op de gang in het rek.
  • Je telefoon is uit het zicht.
  • Je gaat pas weg als de bel gaat.
  • Tijdens een tussenuur werk je rustig; zo niet, ga je weg.
  • Je mag niet eten en/of drinken.