Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Thuiswerken en bewegen

Op dit moment vinden de lessen online plaats en werken de meeste mensen thuis. De vakgroep Bewegen & Sport heeft op een creatieve manier hun lesaanbod verbreed: Hiermee willen ze informatie geven, inspireren en motiveren om gezondheid en bewegen in de dagelijkse gewoontes te krijgen. Dagelijks worden er filmpjes op Instagram (Antoniusbeweegt) geplaatst en op deze pagina worden regelmatig updates geplaatst van alle filmpjes en workouts die de leerlingen - maar zeker ook de ouders - thuis kunnen doen.

Laat je inspireren en doe lekker mee!

Aanmelden voor groepslessen Sportcity

Speciaal voor leerlingen van het Antoniuscollege: Online groepslessen, aangeboden door Sportcity! Hoe tof is dat! Meer info vinden jullie hieronder.

Aanbod online live lessen
Sportcity heeft van 18 t/m 24 januari hun online programma voor leden ter beschikking gesteld voor medewerkers en leerlingen van het Antoniuscollege Gouda. Je kunt je hiervoor aanmelden, wat moet je doen? Vul de forms in via de link die hieronder staat en geef aan op welke momenten je welke les wilt volgen. Je ontvangt op het mailadres 10 minuten voor aanvang een link waarin je de live les kan volgen. Let op dit moet een ccg email zijn.

In het bijgevoegde rooster vinden jullie een overzicht wanneer de lessen worden aangeboden. Op maandag t/m vrijdag tussen 18.00-21.00 en op zaterdag en zondag tussen 09.00-12.00. We hopen dat er voor iedereen wat tussen zit om te volgen!

De forms graag op tijd invullen, dan kunnen we namelijk garanderen dat je de les ook kan volgen.

Hieronder een overzicht met de lessen die worden aangeboden. Voor uitgebreide omschrijving ga naar de volgende website: https://www.sportcity.nl/aanbod/groepslessen

Xcore - XCORE is een core training waarbij de focus ligt op het opbouwen van conditie, het versterken van spier- en bindweefsel en het verbranden van calorieën. Door middel van de speciaal ontworpen XCO-trainer wordt het uithoudingsvermogen en de explosieve kracht in je spieren vergroot. Met als resultaat een strak en slank lichaam! De XCO-trainer is een compacte buis gevuld met grit. Het heen en weer bewegen van het grit zorgt voor een hogere en effectievere belasting op je spieren. Je zult daarnaast gedurende de hele les je core aan moeten spannen om in balans te blijven. Dit geeft XCORE de garantie voor keiharde buik- en rugspieren!
De groepsles wordt altijd begeleid door een gecertificeerde groepslesinstructeur, die je tot het uiterste motiveert. Door de verslavende mix van krachtige bewegingen op de sounds van de laatste hits, vliegen de 45 minuten voorbij!

BodyPump - allround barbell-work-out
Zumba - swingende fitness en aerobic met hoge funfactor
SHBAM - dansen op opzwepende remixen en top 40 hits
Pilates - effectieve work-out voor een gezond en sterk lichaam
BodyAttack - krachtige work-out op een lekkere beat
BodyJam - allround barbell-work-out
BodyShape - buik, benen en billen

Grit Cardio - LES MILLS GRIT™️ Cardio is 30 minuten high-intensity interval training waarbij je snel je conditie verbetert, je snelheid verhoogt en heel veel calorieën verbrandt. Je doet veel oefeningen met je eigen lichaamsgewicht, zonder gebruik van materialen. De oefeningen zijn eenvoudig en makkelijk te volgen, maar het is wel intens! De workout is wetenschappelijk onderbouwd en uitgebreid getest. Je wordt gemotiveerd door een fanatieke coach die met je meetraint op de vloer, je tot het uiterste pusht en ervoor zorgt dat je het maximale uit jezelf haalt.


BodyBalance - groepsles voor lichaam én geest
BodyCombat - intense vechtsport-work-out
BBB - buik, benen en billen

Tone - LES MILLS TONE combineert blokken van kracht-, cardio- en coretraining tot een complete en effectieve workout. Een LES MILLS TONE training bestaat uit een mix van oefeningen om het hele lichaam te trainen en de hartslag te verhogen. De multi-piek workout helpt bij het verbranden van calorieën en het opbouwen van conditie en kracht, maar je verbetert ook je energieniveau, flexibiliteit, balans, behendigheid en sterkte van de core. De instructeur geeft diverse opties zodat je de intensiteit van de workout zelf kan bepalen en dus altijd kan instappen als beginner.


Yoga - innerlijke rust en een soepel lijf

Je kunt je hier aanmelden

terug naar boven
Naslagwerk Gezond thuiswerken