Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

TTO - Technasium - havo/vwo Breed

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Update 16 maart

Leerlingen die nog boeken in het kluisje hebben liggen
Voor de leerlingen die vorige week de boeken niet hebben meegenomen uit hun kluisje is er vanmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur, en morgen de gelegenheid tussen 9.00 en 12.00 uur, ze op te halen. Neem de richtlijnen van 1.5 meter afstand hierbij in acht.

Onderwijs op afstand
Momenteel wordt er hard gewerkt door de docenten om dit mogelijk te maken. Daar hebben we de hulp van de ouders bij nodig. Bespreek met uw kind dat schooldagen betekenen dat ze werken aan de opdrachten en het huiswerk op SOM. SOM is leidend. We maken voor de communicatie gebruik van de schoolmail van elke leerling.

Heb je daar vragen over of werkt je mail niet, neem dan via de mail contact op: e.bosman@carmelcollegegouda.nl. De tutor/coach houdt contact met uw kind over de voortgang van zijn leerproces. Indien een docent ziek is vragen wij een andere tutor zijn leerlingen te begeleiden. We gaan werken met diagnostische (formatieve) toetsen. Er worden de komende drie weken geen becijferde toetsen gegeven. Een uitzondering maken we voor de presentaties Engels in 4 havo. We kijken met de docenten hoe we het wegvallen van toetsen na deze drie weken gaan oppakken en houden rekening met de toetsdruk voor leerlingen en docenten.

(School)examens
Momenteel bekijken we hoe we, waar van toepassing, de inzage in gemaakte toetsen per vakdocent kunnen regelen en hoe we met eventuele herkansingen willen omgaan. Tevens wachten wij de richtlijnen vanuit het ministerie af die in de loop van deze week zullen volgen. Daarvan houden we u op de hoogte.

Gebruik maken van de opvang op scholen
Zoals u heeft gehoord in de toespraak van de regering kunnen ouders gebruik maken van opvang voor hun kinderen op de scholen. Tot op heden heeft zich 1 leerling gemeld. Om een beeld te krijgen van de benodigde opvangcapaciteit vragen wij u uw kind via info@carmelcollegegouda.nl aan te melden. Geef hierbij aan op welke dagen in de week uw kind hiervan gebruik zal maken.

Alle activiteiten op en vanuit school gaan niet door tot 6 april
Alle ouderavonden, activiteiten en gesprekken op school worden tot 6 april afgelast en waar nodig op een andere datum ingepland.