Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

TTO - Technasium - havo/vwo Breed

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Update 18 maart

Informatie rondom de voorbereiding op de schoolexamen herkansingen en het landelijk eindexamen havo en vwo
Vrijdag communiceren wij hoe wij de organisatie rondom het schoolexamen en de examens gaan oppakken. Hou ook de berichten van je tutor en teamleider in de gaten!

De berichtgeving in het nieuws gisteren was niet duidelijk: het leek erop of de examenleerlingen weer lessen konden volgen maar ook aan de examenleerlingen worden de lessen niet hervat! Al het onderwijs blijft onderwijs op afstand via de laptop of telefoon.

Nabespreken schoolexamens
Het nabespreken van de afgenomen schoolexamens gaan we ook regelen met de vakdocenten die ze nog niet met jullie hebben doorgenomen. Elke docent neem daarvoor met zijn leerlingen contact op en spreekt af hoe de nabespreking wordt geregeld.

Enquête voor leerlingen
Morgen ontvangen de leerlingen een enquête met daarin een aantal vragen waarmee we het verloop van het thuisonderwijs willen volgen. Je ontvangt wekelijks deze enquête. Bedankt alvast voor het invullen.

Hoe werkt de digitale school van het Antoniuscollege in het kort

  • Je kijkt elke morgen Somtoday ’s naar je dagprogramma.
  • Docenten vragen wij om op elk lesuur bij huiswerk te plaatsen wat zij van hun leerlingen verwachten. Hier een verwijzing maken mag ook.
  • Als je een LIVE STREAM les hebt, vermeldt de docent bij het huiswerk en vaak ook bij de lesaanduiding in je agenda van Somtoday dat het om een LIVE STREAM les gaat.
  • LIVE STREAM lessen worden in Microsoft Teams for Education gegeven. Op de schoolmail moet je dan de uitnodiging van Microsoft Teams accepteren.
  • Op de aangegeven tijd beschikbaar zit je achter je computer / smartphone om deel te nemen aan de les. Een les heet een VERGADERING in MS Teams.
  • Docenten mogen alleen LIVE STREAM lessen houden op de lesuren die in het normale rooster staan, zoals dat nu in Somtoday staat.
  • Werk je op je mobiel? Je kan ook een schrift gebruiken en een foto maken van je werk in je schrift en aan de docent sturen via de mail.
  • Bedenk dat we allemaal nog aan het leren zijn, hoe we in deze situatie les moeten geven en les moeten volgen.

Werken in Teams
Indien er geen laptop of computer thuis aanwezig is kun je de MS Teams app ook downloaden op je telefoon. Zo doe je dat:

Microsoft Teams app voor je mobiel

Voor MS Teams bestaat er een app. Deze is te verkrijgen in de App store voor Apple en de Playstore voor Android.

- In de zoekbalk microsoft teams intypen.
- Vervolgens Microsoft Teams aanklikken en op   “Uploaden” klikken.
- Als de app op de mobiel is geinstalleerd, deze aanklikken.
- De aanwijzingen van de app volgen. Bij account: het leerling-mailadres   invoeren.

LET OP: Je wordt door je docent uitgenodigd deel te nemen in het team van het vak

Bij problemen kun je altijd terecht bij je tutor.

Hartelijke groet,
Ank Brent MSc
Rector CCG