Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

TTO - Technasium - havo/vwo Breed

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Update 20 maart examens

Organisatie herkansingen 30 en 31 maart 2020
Het Ministerie van OC&W biedt in ieder geval deze week de mogelijkheid om examenonderdelen af te ronden. Leerlingen die het betreft krijgen een aparte uitnodiging om een vak-onderdeel af te ronden.

We vragen van jullie de komende dagen de voorbereiding op herkansingen te doen en niet tot het laatste moment te wachten. We gaan ervan uit dat je als je gezond bent aan de herkansingen deelneemt. Als je ziek bent of in je directe omgeving iemand met een verhoogd risico hebt, dan kun je bij mevrouw Van Beek (havo) of de heer Rondeltap (vwo) aangeven dat je niet deelneemt aan de herkansingen. In dat geval behoud je het recht op herkansing, af te nemen in de periode 14 tot 22 april, onder voorbehoud van toestemming van het Ministerie van OCW. Dit geldt alleen voor de herkansingen, niet voor de af te ronden examenonderdelen.

Ons doel is om volgende week leerlingen de gelegenheid te geven zich voor te bereiden op de geplande herkansingen die op school afgenomen kunnen worden op maandag 30 en dinsdag 31 maart 2020. Bij deze afname zullen we uiteraard de maatregelen van het RIVM in acht nemen wat betreft groepsgrootte en onderlinge afstand.

We houden de mogelijkheid open de herkansingen te verplaatsen naar 26 en 27 maart a.s. Dit besluit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Hou daar rekening mee in je planning.

Hierbij het verzoek het herkansingsformulier online te openen, in te vullen en te verzenden. Als je niet kunt deelnemen kun je dit ook in het formulier aangeven. Je hebt de mogelijkheid om twee herkansingen aan te geven van de herkansbare toetsen uit toetsweek 3 en de kijk- en luistertoetsen van de Engels, Duits en Frans.

Klik hier voor vwo

Klik hier voor havo

Graag ontvangen we uiterlijk maandag 23 maart voor 10:00 uur een ingevuld formulier retour.
Vraag je tutor en/of je vakdocent om advies als je twijfelt over je herkansing.

Dinsdag 24 maart aan het einde van de middag ontvang je het herkansingsrooster.

Met hartelijke groet,
Mw. O. van Beek, teamleider
Dhr. A.W. Stek, teamleider