Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Update 3 juli

Beste leerlingen, beste ouders,

Deze week waren de diploma-uitreikingen op het Antoniuscollege en volgende week is AMXL aan de beurt. Onze examenleerlingen, op één na, mogen hun diploma ook dit jaar weer feestelijk in ontvangst nemen. We maken er een onvergetelijke moment van voor de examenkandidaten en hun ouders van. Wij zijn trots op onze leerlingen!

De vakantie staat voor de deur en dan ronden we een bijzonder jaar af. Vandaag de laatste update van dit jaar. Een jaar waarin we veel hebben geleerd. Leerlingen hebben wekenlang thuis via een device gewerkt aan de leerstof en docenten hebben hen op verschillende manieren ondersteund. Gelukkig hebben we de laatste weken weer “gewoon” les kunnen geven met in acht neming van de RIVM richtlijnen en de VO-protocollen. Maar wat hebben wij en de leerlingen daarvan genoten!

Volgend jaar starten we weer met hele dagen les en alle leerlingen in de klas. Alleen de 1,5 meter afstand tot de docent en natuurlijk de hygiëne maatregelen, blijven van kracht. De kantine gaat weer open en sporten én omkleden mag ook weer.  Maar daarover na de vakantie meer.

Inzet subsidiegelden “achterstanden (hiaten) wegwerken”
Na de vakantie inventariseren we of er hiaten in de kennis bij de leerlingen zijn ontstaan. Soms kan dat gewoon in de les worden weggewerkt maar het kan ook zijn dat we de leerling uitnodigen om in gesprek te gaan, samen met u als ouders, met de tutor over deelname aan het Herfstprogramma. Het Herfstprogramma is bedoeld om hiaten bij bepaalde vakken weg te werken en heeft daarnaast als belangrijke tweede component, het werken aan studiehouding en studievaardigheden. Voor de herfstvakantie zal er een intake plaatsvinden, in de herfstvakantie volgen er twee studiedagen op school en daarna zijn er wekelijks zo’n twee bijeenkomsten waar je onder begeleiding werkt aan de hiaten in de leerstof. Het herfstprogramma gaat ervoor zorgen dat een eventuele opgelopen achterstand tijdens de Coronacrisis de leerling niet hindert in zijn verdere schoolcarrière.

Graag wens ik iedereen, namens alle personeelsleden van onze scholen, een mooie en zonnige vakantie en we zien iedereen graag weer terug op maandag 31 augustus! In de week voorafgaande aan het nieuwe schooljaar volgt een brief met alle informatie over de start van het schooljaar 2020-2021.

Ank Brent MSc
Rector CCG