Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

TTO - Technasium - havo/vwo Breed

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Theater en muziek op het Antoniuscollege

Vol trots presenteren wij het culturele programma van dit jaar. UIT – IN het ANTONIUS.

Hier vind je het aanbod van culturele activiteiten van dit seizoen die jij kan bezoeken of waarvoor jij je kan opgeven. Dit zijn de evenementen die ervoor zorgen dat het Antonius een goede en veilige, maar ook gezellige school is.

Hoe leuk is het als je je naast je normale lessen zo af en toe UIT kan gaan IN je eigen school.

Enkele voorbeelden:

 • Wij zijn de enige school met een THEATERKLAS.
 • De tweede klasleerlingen kunnen zich opnieuw vrijwillig opgeven voor 1 van de MMM’s.
 • Ook dit jaar is er een aantal thema-feesten.
 • Zijn er per klassenlaag een aantal culturele activiteiten.
 • Is er dit jaar voor het eerst de WEEK VAN DE KUNSTEN.
 • Natuurlijk is er in februari de jaarlijkse MUZIEKAVOND waar leerlingen en docenten
 • En in mei is er ons eigen THEATERFESTIVAL

Zoals jullie weten is het Antoniuscollege de enige school in Gouda en omgeving waar drama of muziek als examenvak wordt gegeven.

AGENDA culturele evenementen ANTONIUS

WEEK VAN DE KUNSTEN
Elke dag heeft 1 klassenlaag 1 dag van de Kunsten. De vinden groteneels plaats buiten school, onder andere in de Theaterbakkerheij. Aan het eind van de week is er in de avond een feest

NIEUWJAARSBAL voor alle leerlingen - 20.00 uur - 23. 30 uur
kaarten voorverkoop: 2.50 euroavond zelf: 3 euro

ANTONIUS MUZIEKAVONDEN - februari - 19.30 uur - 22.30 uur
kaarten voorverkoop: 4 euro, avond zelf: 5 euro

VOORJAARSFEEST (rond hemelvaart) - 20.00 uur - 23. 30 uur
kaarten voorverkoop: 2.50 euro, avond zelf: 3 euro

THEATERFESTIVAL medio mei - 19.30 uur - 22.30 uur
kaarten voorverkoop: 4 euro, avond zelf: 5 euro                                          

EINDPRESENTATIES DRAMA en MUZIEK medio juni                                 

terug naar boven

AOC- Het Antonius Organisatie Comité

De leerlingencommissie SPOT organiseert en assisteert bij verschillende activiteiten die genoemd worden in dit boekje. Dus vind je het leuk om zaken te regelen geef je dan op! Er zal een kerngroep worden geselecteerd die de activiteiten bedenkt, en een werkploeg die uitvoert. Uit elke jaarlaag willen we tenminste 2 leerlingen hebben.

Ben jij goed in het organiseren van activiteiten? Geef je dan op!

Hou er wel rekening mee dat je ook regelmatig buiten schooltijden aan het werk bent.

Wanneer ben je actief?

Tijdens de open dag, de voorlichtingsavonden, muziekavonden, theaterfestival, schoolfeesten en week van de kunsten.

Opgeven: stuur een mail naar j.deheij@carmelcollegegouda.nl

terug naar boven

Gezocht: medewerkers voor het VIDEO journaal

Enkele jaren hebben wij een prachtig Antoniusjournaal. Dit jaar willen we dit nieuw leven in blazen. We zijn op zoek naar medewerkers die nieuws items verzinnen, deze kunnen en willen opnemen. Maar ook kunnen editen. Verder zoeken we presentatoren en redactieleden. Lijkt het je leuk om mee te werken geef je dan op bij dhr. De Jong door een mail te sturen naar m.dejong@carmelcollegegouda.nl

terug naar boven

Muziekavonden

Opgeven en inschrijven is mogelijk voor alle (muzikale) leerlingen van klas 1 t/m 6.

Voorspelen in november en december.

 • Ben je muzikaal en wil je dit op een prachtig podium laten zien en horen?
 • Zit je in een bandje?
 • Bespeel je een instrument?
 • Maak je zelf liedjes?
 • Dans je in een groep en hebben jullie een dans?
 • Ben je een zangeres of een singer songwriter? Nederlandstalig, hardrock of hiphop? Alles is mogelijk.

Kom zelf met een idee, dan wordt je in uitgenodigd om voor te spelen. Hoe origineler de keuze, hoe meer kans je hebt om mee te doen.

De muziekavonden zijn in februari 2020! Geef je op en misschien sta jij in een wervelende show omlijst door professioneel licht en geluid.

Opgeven: stuur een mail naar j.deheij@carmelcollegegouda.nl

terug naar boven

Schoolband

We zijn op zoek naar goede muzikanten die ervaring willen opdoen in het spelen van een bandje. In het muziekcentrum zijn prachtige ruimtes om lekker muziek te spelen.

Dus ben je drummer, bassist, gitarist, toetsenist, zanger of zangeres of blazer? Doe dan auditie!

De band wordt begeleid door onze muziekdocent. Contactpersoon dhr. De Jong. Lijkt het je leuk om mee te doen geef je dan op door een mail te sturen naar m.dejong@carmelcollegegouda.nl

terug naar boven

Technische commissie

Leerlingen die het licht, geluid en de video verzorgen tijdens evenementen en presentaties op school. Zij zijn van groot belang voor het slagen van en voorstelling of vergadering. Bij de opbouw van een show komt veel meer bij kijken dan je denkt. Daarom zullen de geinteresseerden een aantal workshops volgen van ervaren technici.

Daarna wordt een aantal jongens of meisjes geselecteerd.

 • Vind je het leuk om achter de knoppen te zitten?
 • Om ervoor te zorgen dat de wisselingen op het podium goed en snel verlopen?
 • Om na te denken over een lichtplan?

Dan hebben we jou nodig! Bedenk wel dat de werkzaamheden vaak buiten de gewone schooltijden zijn.

We zullen beginnen met 5 workshops onder begeleiding van een technicus met veel ervaring.

Opgeven: stuur een mail naar j.deheij@carmelcollegegouda.nl

terug naar boven

Theaterklas

Al tien jaar zijn deze theaterklassen uniek in Gouda. De theaterklassen, waar leerlingen een aantal weken werken aan een mooie komische of ontroerende voorstelling. Jij kunt je nu opgeven voor de theaterklassen. Als je in de theaterklas zit ga je in één seizoen twee voorstellingen maken.

 1. IMPROVISATIE-VOORSTELLING: DE VLOER OP
  De eerste vier weken leer je improviseren en krijg je gekke, leerzame muzikale en creatieve oefeningen. In december is er een voorstelling voor ouders en andere belangstellenden.
   
 2. PRODUCTIE / THEATERVOORSTELLING
  Na het improviseren gaan we werken aan een voorstelling, het wordt een muzikale, soms ontroerende, dan weer humoristische voorstelling voor ouders en leerlingen. Je krijgt toneelrepetities, een repetitiedag, en een voorstellingsavond.

Bij grote aantallen aanmeldingen, zal er een selectie plaatsvinden.

De totale kosten voor de theaterklas inclusief voorstellingen bedragen € 165,-. De lessen vinden plaats op dinsdagmiddagen om 15.00 uur en starten op 5 november 2019. Meer informatie of opgeven (vóór 1 november 2019): j.deheij@carmelcollegegouda.nl.

terug naar boven

Zangtest

Afspraak in november

Zing je graag en wil je weten wat voor soort stem je hebt? Kies dan een liedje uit, zet deze op een usb stick en geef je op!

In een veilige omgeving gaan we zingen en doen we een stemtest. En wie weet sta jij dit jaar nog op een podium met een band? De zangtest vindt plaats in het drama lokaal (D10) en duurt ongeveer 15 minuten.

Opgeven: stuur een mail naar j.deheij@carmelcollegegouda.nl

terug naar boven