Chinese taal en letterkunde

In de brugklas kunnen alle leerlingen kiezen voor de MMM Chinees. Vanaf klas 2 is Chinese taal en letterkunde een keuzevak, een interessante uitdaging voor leerlingen met een brede belangstelling!

In klas 2 wordt gebruik gemaakt van 'Chinees? n Makkie' en vanaf het derde leerjaar de serie 'HSK Standard Course' uit China. Aan het eind van klas 3 doen de leerlingen die dat willen een HSK-examen in Leiden, dat wordt afgenomen door de Chinese overheid. De andere helft van de les wordt besteed aan cultuur. Dit is heel divers: van geschiedenis en filosofie tot sport en jongeren cultuur. De intentie is, om het vak Chinees als examenvak aan te bieden en daar wil het Antoniuscollege naar toe werken.

Het vak Chinees draagt bij aan de ontwikkeling van de interculturele vaardigheden en wereldburgerschap. In 2018 is het Antoniuscollege een samenwerking aangegaan met de organisatie Globi. De begeleiding vanuit Globi zal drie jaar duren waarbij de grootste ondersteuning tijdens het schooljaar 2019–2020 is geweest.

D.m.v. lessen, trainingen en een uitwisselingsprogramma leren wij de leerlingen om flexibel te kunnen schakelen tussen verschillende culturen en om goed te kunnen functioneren in een internationale leer-, leef- en werkomgeving. Kennis en ervaring met een economische en culturele grootmacht geeft leerlingen de kans om een unieke basis te leggen voor hun toekomst.

Meer lezen over de MMM Chinees

Zit je in groep 8? Wij helpen je graag op weg!

Kiezen voor een nieuwe school is een belangrijke keuze waar je goed over wilt nadenken. Daarbij willen wij je graag helpen. Lees snel verder en ontdek waarom het Antoniuscollege vast ook bij jou past!

Activiteiten voor groep 7 & 8 Bekijk onze brochure