Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

TTO - Technasium - havo/vwo Breed

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Interview met brugklastutor

Mevrouw Kuiken is tutor van klas 1HT. Ze geeft ook biologieles. 

Wat doe je als tutor, op welke manier bent u er voor uw klas?
Wat ik belangrijk vind, is dat de leerlingen zo veel mogelijk van hun doelen kunnen bereiken op onze school. Ik help ze daar hopelijk bij door te zorgen voor een goede sfeer. We delen onze successen en denken samen na over hoe we onze doelen kunnen bereiken. Wat heb je daar voor vaardigheden nodig? Wie kan je daarbij helpen? En als tutor ben ik er natuurlijk ook om je te helpen als het even niet zo lekker gaat. Dan luister ik, en kijken we samen wat we er aan kunnen doen.

Wat is het leukste wat u met uw tutorklas hebt meegemaakt?
Elk jaar is het weer een feestje om naar Hastings te gaan met onze TTO-brugklassen (tweetalig onderwijs). Ze zijn dan altijd zo in hun nopjes over hun gastgezin en dat we lekker kunnen chillen in de bus samen. En dat vind ik dan weer heel leuk! En over feestjes gesproken… mijn tutorleerlingen rocken elk schoolfeest weer de pan uit. Die kunnen dansen joh!

Kunt u iets vertellen over het brugklaskamp?
Het brugklaskamp is supergezellig. In drie dagen leer je je klasgenoten, je leerlingmentoren en je tutor goed kennen! Samen sporten, samen opdrachten uitvoeren en natuurlijk een potje voetbal of kaarten tussendoor.

Hoe is de sfeer op het Antoniuscollege?
Op het Antoniuscollege voel ik me erg op mijn gemak. We elkaar altijd begroeten in de gang, en daar word ik vrolijk van! Je kan altijd alles aan elkaar vragen en met elkaar bespreken. Ook mijn collega’s zijn erg belangrijk voor mij. We doen altijd ons best om zo goed mogelijk onderwijs te verzorgen voor onze leerlingen. En dat geeft me veel energie!

Kunt u uw eigen brugperiode nog herinneren?
Ja zeker! Ik weet nog dat ik het allemaal spannend vond. En ik weet nog dat ik heel stom op de schoolfoto stond, en ik balen! Ik had een hele strenge mevrouw als tutor, die toevallig dezelfde voornaam had als ik. Gênant! Het meest spannend waren natuurlijk de schoolfeesten. Weken van te voren had ik mijn outfit al bedacht… Oh en ik weet nog dat ik biologie het leukste vak vond haha!

 

Mevrouw Schuttelaar is tutor van klas 1ah. Dit is een vwo/havo brugklas. Ze geeft ook gymles. 

Wat doe je als tutor, op welke manier bent u er voor uw klas?
Als tutor heb ik mijn tutorklas een dubbel blokuur voor gym. Verder heb ik één keer in de week een tutoruur met de hele klas. Tijdens dit uur behandelen we studievaardigheden (zakboekvaardigheden), slimmer leren, huiswerk plannen, pesten/pestgedrag, schoolkalender, aanpassingen in het rooster, dingen die er in de klas spelen/op school spelen. Je kan mij altijd aanspreken op school, of via de mail. Ik zoek je dan zo snel mogelijk op of mail zo snel mogelijk terug. Soms praat ik vaker individueel met een tutorleerling.
Naast het lesgeven aan mijn tutorklas ga ik af en toe mee met schoolactiviteiten buiten schooltijd. Aan het begin van het schooljaar ga ik als tutor mee op brugklaskamp. Sinterklaas vieren we met de hele klas en de brugklasleerlingenmentoren. Aan het einde van het schooljaar proberen we een eindactiviteit met de brugklas te organiseren.

Wat is het leukste wat u met uw tutorklas hebt meegemaakt?
Eigenlijk zijn alle activiteiten die ik met mijn brugklas doe leuk!

Kunt u iets vertellen over het brugklaskamp?
Het brugklaskamp is een kamp dat drie dagen duurt. De jongens en meiden hebben aparte slaapzalen met douches. Op het kampterrein is een grote kantine en een groot speelveld. Je bent ingedeeld in groepjes en elk groepje heeft een eigen brugklasleerlingmentor. Tijdens deze drie dagen doen we heel veel verschillende dingen. Zo leer je jouw klasgenoten beter kennen, mar ook de leerlingen in de andere brugklassen.

Hoe is de sfeer op het Antoniuscollege?
Op het Antoniuscollege hangt er een hele gezellige, gemoedelijke sfeer. Leerlingen voelen zich veilig op school en gaan met plezier naar het Antoniuscollege.

Kunt u uw eigen brugperiode nog herinneren?
Ik kan me mijn brugperiode voor een deel nog wel herinneren. In groep 8 werd het vanaf de krokusvakantie een beetje rustiger op school. Vanaf de meivakantie eigenlijk weinig tot geen huiswerk meer en veel voorbereidingen voor de musical en leuke dingen doen. De zomervakantie was best wel spannend, je kreeg al een paar brieven van de grote (middelbare) school. Ook moest je al je nieuwe schoolspullen zoals een agenda en kaftpapier gaan kopen. De eerste dag dat ik naar school moest, spookten er van allerlei vragen door mijn hoofd: met wie ga ik naar school fietsen, zijn we dan wel op tijd, waar moet ik dan zijn in de school, zullen er wel leuke jongens en meisjes bij mij in de klas zitten, krijg ik veel vriendinnetjes en vriendjes op school, hoe zijn de docenten, krijg ik een kluisje op school, hoe zwaar zal mijn schooltas elke dag zijn. Zo had ik nog wel veel meer vragen. De eerste paar weken waren vooral spannend. Hoe krijg ik het voor elkaar om al het huiswerk te maken en te leren. Door de tutor werd dit goed begeleid. In de loop van het schooljaar voelde ik mij helemaal thuis op school.