Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

TTO - Technasium - havo/vwo Breed

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Binaire logica in de Robotica club

Een aantal jaar geleden is het Antoniuscollege gestart met een Robotica club. Achteraf wel logisch voor een Technasium. Zo’n behoefte creëert zich echter niet vanzelf. De gelegenheid was er om eens hiermee te starten. Leerling Gijs van Geloven is de regerend Nederlands Kampioen. En heeft al een eerdere Nederlandse, Europese titel en Wereldrecord (obv snelheid) op zak.

Met een klein clubje zijn we begonnen, wat inmiddels uitgegroeid is tot een 25-30 leerlingen, die elk op hun eigen niveau met robotica bezig zijn. Een groep van 4-5-6e klassers die zelfrijdende robots maken die zich zelfstandig een weg banen door doolhoven en leren van hun ervaringen. Dat zijn complexe bouw- maar vooral programmeerklussen.

Een groep uit de 2-3e klas die SUMObots maakt, die elkaar de ring uit kunnen duwen en veel leren van sensoren. En een groep die start en leer hoe ze een klein robotje kunnen maken, elementair leren programmeren, elektronica leren begrijpen. Het geeft ze een grote voorsprong omdat ze veel van de dingen om hen heen leren begrijpen.

We schuwen de uitdaging niet. Leerlingen – ook uit de 2e – leren hoe ze een beeldscherm moeten aansluiten, leren iets van hoe apparaten met elkaar communiceren en hoe je er iets mee doen. We verbinden dat aan hun kennis van wiskunde en natuurkunde waardoor hun inzicht verbreed wordt, theorie en praktijk komen hier samen. De moeilijke onderwerpen worden ook niet geschuwd. 2 Havisten kan je prima getalslogica uitleggen. Ze vinden het ook echt leuk. Dat bewijst zich in het feit dat we iedere vrijdag een grote groep hebben die tot zes uur willen blijven.

De robotica lessen worden gegeven door dhr. Hanenburg en dhr. Van Geloven. De laatste heeft zich voor een jaar als vrijwilliger verbonden aan de school. Het opzetten van de lessen was een leermoment voor leerlingen, school en begeleiders.

Op school was er nagenoeg geen ervaring met het opzetten van dit type high-tech activiteit. Daar zijn we nu langzaam uit aan het komen. Er is meer materiaal en meer support. En hiermee gaan we de “lessen” de komende maanden verder uitbouwen. De ambitie is om deze Antonius-robo-community verder uit te bouwen. We kunnen de competitie aan met andere technasia in Nederland maar ook eens verder kijken in de wereld en samenwerken met en met robotwedstrijden spelen tegen anderen scholen.

Ook meedoen? Stuur een mail naar dhr. Hanenburg.