Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

TTO - Technasium - havo/vwo Breed

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

De leerlingen voor het éérst, meneer Van Zoest voor het láátst

De examens op het Antoniuscollege zijn zo goed als achter de rug. Dit jaar werden ze voor het laatst voorbereid door examensecretaris meneer Van Zoest, die dat bijna twee decennia gedaan heeft. Iedereen die meneer Van Zoest kent, kan beamen dat hij deze examentaken uiterst serieus neemt en alles tot in de puntjes verzorgt. Aangezien meneer Van Zoest eind van dit schooljaar met pensioen zal gaan, is het hoog tijd om deze examensecretaris eens voor het voetlicht te brengen.

Meneer Van Zoest  is vanaf augustus 1995 werkzaam op het Antoniuscollege als docent wiskunde. Het Antoniuscollege heeft op dat moment de Petrus Canisiusmavo overgenomen waar hij sinds 1976 werkzaam is, het laatst als adjunct directeur.

Wat doet een examensecretaris?
Wat doet een examensecretaris eigenlijk, denk bijvoorbeeld aan: controle van de pakketten van leerlingen, examens bestellen, indeling zalen, organisatie hulpmiddelen voor dyslecten, aansturen installatie Wolf op schoolnetwerk, ontvangst en controle enveloppen met examens, roosters voor kandidaten en surveillanten, controle zaal vooraf, opstarten, controle gang van zaken, ziekmeldingen kandidaten, surveillanten, eerste opvang incidenten, innemen en controleren gemaakt werk, werk verdelen onder examinatoren, organisatie 1e en 2e correctie, cijferlijsten i.s.m. secretariaat, uitslagen, diploma’s controleren en tekenen en tot slot de diploma-uitreiking. Kortom werk dat enorm secuur moet gebeuren.

Mevrouw Munting: “Gelukkig is meneer Van Zoest erg precies, alles wordt minstens 2 keer gecontroleerd. Hij gaat door tot alles perfect in orde is, ook al betekent dat dat hij in de examentijd vaak lange dagen maakt. Meneer Van Zoest organiseert ook de rekentoets die sinds een paar jaar onderdeel van het examen uitmaakt, en ook dat is veel werk”.

Hoog tempo
Tijdens de examens is de druk erg hoog, alles moet precies op tijd. Meneer Heerema: “Meneer van Zoest is iemand die met een flink tempo door de gangen banjert. Tijdens examenperiodes gaat dat tempo nog verder omhoog! J. Ik heb eens de fout gemaakt een stukje met hem mee te fietsen op weg naar huis. Ik kwam kapot thuis. En dan kun je nagaan; hij woont vele malen verder van school dan ik”.

Leerlingen
Maar ook de leerlingen die wiskunde van hem kregen, hebben goede herinneringen: Roel Streng: “Ik heb leuke herinneringen aan meneer Van Zoest als ik hem probeerde bij te houden in de wiskunde les terwijl hij razend snel stippellijntjes trok over heel het krijtbord”.

Daem van Vliet: “Of ik iets leuks weet over meneer Van Zoest? M'n cijferlijst voor wiskunde is een verassing voor hem!”

Souad Bouaouad: “Door hem ben ik wiskunde gaan snappen überhaupt 😄😄 moet er wel bij zeggen dat het om de 3e klas gaat, verder een geweldige leraar die je altijd te woord staat als je hem nodig hebt”.

Passies
Volgens meneer Spitsbaard heeft meneer Van Zoest een paar grote passies: zijn kleinkinderen, met mooi weer met zijn sloep varen op de Reeuwijkse plassen of naar zijn zomerhuisje. Met de sectie wiskunde hebben we menig maal aan het eind van het jaar daar mogen genieten van de kookkunsten van Frits en zijn vrouw Lenneke”.

Voor het laatst en voor het eerst
De examentaken van meneer Van zoest worden na de zomervakantie overgenomen door collega’s. Wij danken meneer Van Zoest voor al het werk dat hij als examensecretaris heeft gedaan en nemen eind van het schooljaar officieel afscheid.