Aanmelden

Aanmeldprocedure verandert in 2024
Leerlingen die in schooljaar 2023-2024 in groep 8 zitten krijgen te maken met een gewijzigde aanmeldprocedure: een centrale aanmeldweek. Deze leerlingen ontvangen tussen 10 en 31 januari hun voorlopig schooladvies. En uiterlijk 24 maart het definitieve schooladvies.

Tussen 25 maart en 31 maart melden ouders deze leerlingen, met hun definitieve advies, aan op de middelbare school (vo). Het Antoniuscollege heeft jaarlijks plaats voor maximaal 250 brugklasleerlingen. Na aanmelding kom je in principe in een brugklas van maximaal 25 leerlingen, in leerjaar 2 en hoger bestaan de klassen in principe uit maximaal 28 leerlingen. Bijzondere omstandigheden kunnen ons tot een aanpassing van deze aantallen dwingen.

Voor wie
Antoniuscollege Gouda is speciaal voor jou als je één van de volgende basisschooladviezen hebt gekregen:

  • mavo/havo-advies *
  • havo-advies
  • havo/vwo-advies
  • vwo-advies **

* Je krijgt op locatie Antoniuscollege op havo-niveau les. Je kunt echter met mavo/havo-advies ook voor de locatie Antoniusmavo XL kiezen, daar krijg je les op mavo-niveau en heb je de eerste twee leerjaren de kans te onderzoeken wat het beste bij je past: een mavo-opleiding die je voorbereidt op een mbo-, of op havo-opleiding: de zogenaamde mbo- of havo-leerroute. Aan het einde van het tweede jaar maak je samen met je coach een definitieve keuze voor de mbo- of havo-leerroute.

** Vanaf schooljaar 2023-2024 starten we niet meer met nieuwe gymnasium-brugklassen.

Welke brugklassen heeft het Antoniuscollege?

Zit je in groep 8? Wij helpen je graag op weg!

Kiezen voor een nieuwe school is een belangrijke keuze waar je goed over wilt nadenken. Daarbij willen wij je graag helpen. Lees snel verder en ontdek waarom het Antoniuscollege vast ook bij jou past!

Activiteiten voor groep 7 & 8 Bekijk onze brochure