Aanmelden

Het Antoniuscollege heeft jaarlijks plaats voor maximaal 250 brugklasleerlingen. Wij plaatsen leerlingen op volgorde van binnenkomst van aanmelding. Aanmelden kan gedurende het gehele schooljaar op basis van een voorlopig advies (mondeling of schriftelijk).

Voor wie
Antoniuscollege Gouda is speciaal voor jou als je één van de volgende basisschooladviezen hebt gekregen:

  • mavo/havo-advies *
  • havo-advies
  • havo/vwo-advies
  • vwo-advies
  • gymnasium-advies

* Je krijgt op locatie Antoniuscollege op havo-niveau les. Je kunt echter met mavo/havo-advies ook voor de locatie Antoniusmavo XL kiezen, daar krijg je les op mavo-niveau en heb je de eerste twee leerjaren de kans te onderzoeken wat het beste bij je past: een mavo-opleiding die je voorbereidt op een mbo-, of op havo-opleiding: de zogenaamde mbo- of havo-leerroute. Aan het einde van het tweede jaar maak je samen met je coach een definitieve keuze voor de mbo- of havo-leerroute.

Plaatsingsprocedure
De plaatsingsprocedure start op 15 maart op basis van het definitieve basisschooladvies (mavo/havo, havo, havo/vwo, vwo of gymnasium). Het is niet nodig het definitieve basisschooladvies aan ons te melden. Wij ontvangen dat vanzelf als de basisschool de unieke code na 15 maart aan ons doorgeeft. Een broer of zus van een leerling van onze school krijgt voorrang bij plaatsing.

Aanmeldformulier brugklas Welke brugklassen heeft het Antoniuscollege?

Zit je in groep 8? Wij helpen je graag op weg!

Kiezen voor een nieuwe school is een belangrijke keuze waar je goed over wilt nadenken. Daarbij willen wij je graag helpen. Lees snel verder en ontdek waarom het Antoniuscollege vast ook bij jou past!

Activiteiten voor groep 7 & 8 Bekijk onze brochure