Leerroutes M&C, TTO en Technasium

Onze leerroutes

Op het Antoniuscollege volg je havo- of vwo-onderwijs. Wat deze richtingen inhouden vind je onder het kopje havo en vwo. Op zowel havo als vwo kun je op het Antoniuscollege kiezen voor drie leerroutes:

  • Maatschappij & Cultuur (M&C) (nieuwe naam vanaf schooljaar 2024-2025, voorheen Breed)
  • Tweetalig onderwijs (TTO)
  • Technasium

Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of Maatschappij & Cultuur (voorheen Breed).

Maatschappij & Cultuur
Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Maatschappij & Cultuur. Je doet 'gewoon' havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits en maakt en samplet muziek. En je krijgt het vak Maatschappelijke Culturele Oriëntatie (MCO). Tijdens dit vak doe je vier projecten per jaar, waarbij je veel vaardigheden ontwikkelt. Denk hierbij aan een kerstmarkt organiseren voor een goed doel, het oprichten van je eigen politieke partij, uitzoeken hoeveel invloed social media heeft op je identiteit. Kortom uitdagende projecten waar je veel van leert. 

Meer weten over de Leerroute Maatschappij & Cultuur op het Antoniuscollege.

 

Tweetalig onderwijs
Engels leren als een tweede moedertaal en tegelijk veel zien en leren over de wereld dichtbij en veraf. Dat kan als je kiest voor TTO op het Antoniuscollege op havo/vwo en vwo. Engels wordt steeds belangrijker als internationale wereldtaal. Politici, wetenschappers, ondernemers, studenten, reizigers gebruiken het Engels om met elkaar te communiceren. Studieboeken en colleges op universiteit en hbo zijn vaak in het Engels. En wil je een tijdje studeren in het buitenland dan moet je in het Engels kunnen dromen. Dat leer je op het TTO. 

Vanaf dag één tot en met klas 3 is meer dan de helft van de vakken, zoals science, history, geography en arts, in het Engels. Daar wen je heel snel aan. Wiskunde en Nederlands volg je in het Nederlands. Duits en Frans in de voertaal.

Meer weten over de Leerroute Tweetalig Onderwijs op het Antoniuscollege. 
 

Technasium
In de brugklas maak je kennis met het Technasium. Je volgt dan het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Het vak O&O bestaat uit lessen, workshops en vooral uit projecten. De projecten hoef je niet alleen te doen; je werkt samen met medeleerlingen in een team. Bij de projecten is altijd sprake van een echte opdrachtgever. Deze wil voor een vraagstuk een resultaat waar hij of zij ook echt iets mee kan. Om tot een oplossing te komen, pas je (nieuwe) kennis toe en ben je genoodzaakt op een professionele wijze te denken en te werken. 

Wat vind je er bijvoorbeeld van om een serious game te ontwerpen voor brandpreventie, een escaperoom in te richten of om een biologische Goudse lekkernij te ontwikkelen. Je kunt je hele schooltijd op het Antonius O&O doen, tot en met je eindexamen.

Meer weten over de Leerroute Technasium op het Antoniuscollege.