Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Het vak Brede Maatschappelijke Oriëntatie (BMO)

BMO (Brede Maatschappelijke Oriëntatie) is een projectvak waarbij je een breed maatschappelijk perspectief verkrijgt op je leer- en leefomgeving. Met als doel dit te combineren met het creëren van inzicht over je talenten en passie.

In de 2e en 3e klas volg je, als je voor leerroute Breed hebt gekozen, het vak Brede Maatschappelijke Oriëntatie. Zoals de naam al doet vermoeden richt dit vak zich op de maatschappij. In twee jaar komen er verschillende thema’s uit de samenleving aan bod die een invloed hebben op de ontwikkeling van je eigen identiteit.

Deze thema’s zijn:

  • Identiteit
  • Grenzeloos ondernemen
  • Buurtacademie
  • Mediamanagement.

Aan deze thema’s zijn verschillende projecten gekoppeld. Je gaat bij deze projecten leren de 21 century skills te gebruiken. Hieronder valt bijvoorbeeld samenwerken, communiceren en kritisch denken. (Zie voor meer informatie Welke vaardigheden komen aan bod?). Dit zijn vaardigheden die je voorbereiden op de bovenbouw en die je nodig hebt in het hoger onderwijs.

Doordat je bij BMO zo bezig bent met maatschappelijke thema’s krijg je ook veel normen en waarden mee. Je merkt wat de invloed is van sommige acties, bijvoorbeeld het Stopmotion project is erg actueel. De leerlingen maken bij dit project een kort stopmotion filmpje over de invloed van social media op je identiteit. Social media is natuurlijk erg belangrijk voor de doelgroep van BMO en hier leer je wat de gevolgen zijn van sommige (re)acties online.

Maar ook het nieuwe project in de 3e klas wat hoort bij buurtacademie is erg belangrijk. Je gaat je acht weken verdiepen in de Nederlandse politiek. Uiteraard mag je in de 3e klas nog lang niet stemmen, maar door er wel nu al mee bezig te zijn word je beter voorbereid op de dag dat je wel mag stemmen. Door de interesse aan te wakkeren word je meer gemotiveerd om te stemmen als je 18 bent. Je beseft hoe belangrijk het is om ook op deze manier deel te nemen aan de maatschappij.