Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Wat kan ik verwachten bij het vak O&O?

Belangrijke vraagstukken, waar echte opdrachtgevers ook echte oplossingen voor zoeken, dat is wat je doet bij het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Oplossingen die een verschil kunnen maken voor heel veel mensen! Ben jij van nature nieuwsgierig? Hou je van wiskunde, natuurkunde en scheikunde?

Lijkt het je leuk om over zulke problemen na te denken, dan is het Technasium zeker iets voor jou. Als je kiest voor het Technasium krijg je het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) en krijg je wanneer je kiest voor Technasium. De vaardigheden en competenties die je leert tijdens O&O-opdrachten, komen zeker van pas op de middelbare school, maar ook daarna tijdens je vervolgopleiding.

Het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O)
Het vak O&O bestaat uit lessen, workshops en vooral uit projecten. De projecten hoef je niet alleen te doen; je werkt samen met medeleerlingen in een team. Bij de projecten is altijd sprake van een echte opdrachtgever. Deze wil voor een (technisch) vraagstuk een resultaat waar hij of zij ook echt iets mee kan. Bij de uitvoering van een project krijg je ondersteuning van je docent en een (bètatechnisch) professional.

De O&O-docent
Jouw docent is vooral een coach. Jij gaat samen met een aantal klasgenoten aan de slag met een opdracht. Hierbij moet je samenwerken, plannen en out-of-the-box-denken. De opdracht is vaak best ingewikkeld. Je docent zal je hierin goed begeleiden, daar is hij of zij namelijk speciaal voor opgeleid.

Technasiumwerkplaats
O&O volg je niet in een gewoon lokaal. Het Antoniuscollege heeft een moderne en goed uitgeruste werkplaats. Zie het als een designruimte, een lab en een atelier ineen. Met daarin alles wat je nodig hebt om samen te werken aan de projecten. We dagen je uit zelf (creatief) na te denken en te experimenteren. Onderzoek, ontwerp en maak!

Meesterproef
Net als de lessen, is het eindexamen van O&O niet standaard. Je doet namelijk een Meesterproef! Driekwart jaar werk jij, samen met klasgenoten, aan een onderzoeks- en ontwerpopdracht. Voor een echte opdrachtgever. Aan het einde presenteer je jullie eindresultaat niet alleen aan de opdrachtgever en je docent, maar ook aan je klasgenoten en je ouders.