Wat moet je doen om met TTO te mogen starten?

Naast de 'normale' eisen om naar havo of vwo te mogen (je basisschooladvies en de score voor je eindtoets), willen we voordat we je laten starten met TTO graag een intakegesprek met je voeren. In dit gesprek vertel je iets over jezelf in het Engels, waarmee je alvast bewijs levert dat je bilingual attitude (je bereidheid om Engels te praten) in orde is. Daarnaast vraagt de docent waarmee je dit gesprek voert je ook waarom je TTO wil gaan volgen, en of je goed nagedacht hebt over alles wat erbij komt kijken.

Om toegelaten te worden tot het TTO is het niet belangrijk dat je al heel goed of perfect Engels spreekt, dat leren wij je. Wat wel belangrijk is, is dat je laat zien dat je gemotiveerd bent om Engels te praten zelfs als je niet precies weet hoe je iets moet zeggen, dat je een doorzetter bent, en dat je bereid bent om hard te werken.

Wil je nou voordat je je aanmeldt alvast een beetje proeven hoe het is om op het TTO te zitten, raden we je van harte aan om naar de informatieavonden te komen, de masterclasses te volgen of de open dag te bezoeken. Je kan voor vragen en meer informatie ook een mail sturen naar r.grunefeld@carmelcollegegouda.nl.