Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Onze leerroutes

Onze leerroutes

Op het Antoniuscollege volg je havo- of vwo-onderwijs. Wat deze richtingen inhouden vind je onder het kopje havo vwo gymnasium. Op zowel havo, vwo als gymnasium kun je op het Antoniuscollege kiezen voor drie leerroutes:

  • Breed
  • Tweetalig onderwijs (TTO)
  • Technasium

Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of Breed.
 

Breed
Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet 'gewoon' havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits en maakt en samplet muziek. En je krijgt het vak Brede Maatschappelijke Oriëntatie (BMO). Tijdens dit vak doe je vier projecten per jaar, waarbij je veel vaardigheden ontwikkelt. Denk hierbij aan een kerstmarkt organiseren voor een goed doel, het oprichten van je eigen politieke partij, uitzoeken hoeveel invloed social media heeft op je identiteit. Kortom uitdagende projecten waar je veel van leert. 

Meer weten over de Leerroute Breed op het Antoniuscollege.

 

Tweetalig onderwijs
Engels leren als een tweede moedertaal en tegelijk veel zien en leren over de wereld dichtbij en veraf. Dat kan als je kiest voor TTO op het Antoniuscollege op havo/vwo, vwo en gymnasium. Engels wordt steeds belangrijker als internationale wereldtaal. Politici, wetenschappers, ondernemers, studenten, reizigers gebruiken het Engels om met elkaar te communiceren. Studieboeken en colleges op universiteit en hbo zijn vaak in het Engels. En wil je een tijdje studeren in het buitenland dan moet je in het Engels kunnen dromen. Dat leer je op het TTO. 

Vanaf dag één tot en met klas 3 is meer dan de helft van de vakken, zoals science, history, geography en arts, in het Engels. Daar wen je heel snel aan. Wiskunde en Nederlands volg je in het Nederlands. Duits en Frans in de voertaal.

Meer weten over de Leerroute Tweetalig Onderwijs op het Antoniuscollege. 
 

Technasium
In de brugklas maak je kennis met het Technasium. Je volgt dan het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Het vak O&O bestaat uit lessen, workshops en vooral uit projecten. De projecten hoef je niet alleen te doen; je werkt samen met medeleerlingen in een team. Bij de projecten is altijd sprake van een echte opdrachtgever. Deze wil voor een vraagstuk een resultaat waar hij of zij ook echt iets mee kan. Om tot een oplossing te komen, pas je (nieuwe) kennis toe en ben je genoodzaakt op een professionele wijze te denken en te werken. 

Wat vind je er bijvoorbeeld van om een serious game te ontwerpen voor brandpreventie, een escaperoom in te richten of om een biologische Goudse lekkernij te ontwikkelen. Je kunt je hele schooltijd op het Antonius O&O doen, tot en met je eindexamen.

Meer weten over de Leerroute Technasium op het Antoniuscollege.