Geslaagde 75-Jarige reünie van Antoniuscollege Gouda

Het Antoniuscollege in Gouda vierde op 1 maart 2024 zijn 75-jarige bestaan met een hartverwarmende reünie. Met meer dan 1330 aanmeldingen kwamen oud-medewerkers en oud-scholieren vanuit alle hoeken van het land bijeen voor een dag vol herinneringen en gezelligheid.

Het schoolgebouw was gevuld met lachende gezichten en het geluid van oude verhalen die opnieuw werden verteld. Generaties werden herenigd, van de eerste klassen tot degenen die de school verlieten toen het nog een jonge instelling was. Straffe en stoere verhalen werden met veel elan - en misschien een tikkeltje aangedikt – verteld. “Weet je nog die keer dat we met de hele klas…”, en “Hoe heette die docente die steeds .....ook alweer?”. Maar ook lieve en vertederende verhalen werden opgehaald.

De voeten gingen swingend en vlotjes van de vloer op de fantastische muziek. "De sfeer was fantastisch; het was geweldig om zoveel bekende gezichten te zien en herinneringen op te halen," aldus een oud-docente die al sinds de begindagen van de school betrokken was. "Het Antoniuscollege heeft zoveel betekend voor ons allemaal, en het is prachtig om te zien hoeveel het heeft bijgedragen aan de levens van zovelen."

Het Antoniuscollege hecht veel waarde aan duurzaamheid. Het was dus geen verrassing dat er voor de reünie was gekozen om het festivalsysteem te hanteren. Een recyclemuntje kon ingewisseld worden bij de bar voor een herbruikbare beker en borden en bestek waren herbruikbaar. 

De reünie was een bruisend feest van herinneringen, gelach en verbinding. Voor velen was het een dag om nooit te vergeten, en nieuwe en oude contacten zijn nieuw leven ingeblazen. We kijken uit naar de volgende mijlpaal.