Eerste rondes Olympiades scheikunde en wiskunde achter de rug

Wiskunde olympiade
Vorige maand hebben 14 bovenbouwleerlingen en zelfs een derdeklasser hun hoofd gebogen over uitdagende wiskundeopgaven tijdens de eerste ronde van de wiskunde olympiade. Zonder rekenmachine puzzelden ze erop los in een poging de tweede ronde van deze jaarlijkse wiskundewedstrijd te behalen.

Het is erg leuk om te zien dat deze groep enthousiastelingen steeds groter wordt. Twee knappe koppen wisten genoeg punten te behalen: Nynke uit 4v en Koen uit 5v behoren hiermee tot de beste 15% van het land. Van harte gefeliciteerd! Op vrijdag 10 maart zullen ze op de Erasmus Universiteit strijden voor een plek in de landelijke finale. We wensen Nynke en Koen heel veel succes en minstens zoveel plezier!  

Scheikunde olympiade
Op donderdag 26 januari hebben 6 leerlingen (1x 5h en 5x 6v) meegedaan aan de eerste voorronde van de Nationale Scheikunde Olympiade. Deze toets gaat over het hele 6v curriculum maar is zeker moeilijker dan het Centraal Eindexamen (CE) vanwege het vele inzicht dat wordt gevraagd.

Het was voor het eerst sinds jaren dat het Antoniuscollege weer mee deed met de olympiade en met resultaat! Simon uit 6v heeft zich namelijk met ruim voldoende punten geplaatst voor de tweede voorronde van de scheikunde olympiade. Hij zal deze in de week van 20 maart maken en zal 17 maart naar de voorbereidingsdag gaan op de Rijksuniversiteit Groningen om zich de stof (eerstejaars universiteit scheikunde stof) eigen te maken. Mocht hij zich ook door die ronde weten heen te knokken dan kwalificeert hij zich voor de Nationale scheikunde Olympiade. Wij wensen Simon veel succes! Immers, het plezier komt wel goed want Simon gaf al aan dat hij de stof voor de tweede voorronde al veel leuker vond dan we hier op school deden. Het gaat namelijk veel dieper en verklaart veel meer dagelijkse fenomenen.