Vierde klassen bezoeken Prodemos

Deze week hebben de vierde klassen havo en vwo met maatschappijleer een bezoek gebracht aan Prodemos in Den-Haag. Denise uit 4h maakte er een verslag van:

"De dag begon lekker vroeg. “Maandag 10 oktober om 8 uur verzamelen in de lokalen!” had meneer Berkman vaak genoeg gezegd. Met succes! Iedereen kwam op tijd. De e-tickets werden uitgedeeld en we vertrokken met de bus naar Den Haag. 

In Den Haag aangekomen liepen we naar ProDemos. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos is een organisatie die uitlegt wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen. Bij ProDemos deden we een quiz en er was een escape room. Tijdens de lunchpauze konden we naar de McDonald’s, KFC of Albert Heijn.

Na de lunch liepen we naar de Tweede Kamer. Vanwege een grote renovatie gingen we naar de tijdelijke locatie aan de Bezuidenhoutseweg. De tassen en jassen gingen bij ProDemos in een kluis. Binnengekomen bij de Tweede Kamer moesten we eerst door detectiepoortjes. Niemand werd uit de rij gehaald. Wat een prestatie! We mochten op de banken van de pers zitten.

Er was vandaag geen vergadering. Desondanks was het nog steeds erg leuk en leerzaam. Het tempo zat er goed in, waardoor we weinig hebben moeten wachten. Het was een geslaagde dag!".