Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

TTO - Technasium - havo/vwo Breed

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Schrijf je in voor onze activiteiten

Zit je in groep 7 of 8 en ga je binnenkort je middelbare school kiezen? Kom dan ontdekken of het Antoniuscollege (havo / atheneum / gymnasium) ook bij jou past en schrijf je snel in voor één van de activiteiten van het Antoniuscollege.

De activiteiten voor Antoniusmavo XL (mavo) vind je hier.

In verband met de RIVM-richtlijnen voor het coronavirus zijn de kennismakingsactiviteiten anders dan anders. Omdat we iedere groep 8-leerling graag de kans geven om een kijkje te nemen in de school om te kijken of het Antoniuscollege bij jou past, hebben we een aantal andere kleinschalige activiteiten georganiseerd:

  • Presentaties voor ouders via webinar. Indien de RIVM-richtlijnen nog worden versoepeld mogelijk ook in kleine groepjes op school;
  • Ervaar en ontdek het Antonius: lessen en kennismaken met het MMM-programma en de school, voor groep 8-leerlingen;
  • Loop een ochtend of middag  mee met één van onze brugklasleerlingen;
  • Webinar informatieavond specifiek voor het Tweetalig Onderwijs (TTO) en voor het Technasium. Indien de RIVM-richtlijnen worden versoepeld eventueel ook in kleine groepjes op school;

Voor al deze activiteiten vragen we je vooraf in te schrijven. Mocht een activiteit vol zijn, dan kun je je gegevens achterlaten en krijg je bericht als er nieuwe activiteiten georganiseerd worden.

Een kijkje in de school met je ouders of telefonisch/online contact

Als je op het punt staat je middelbare school te kiezen, dan kunnen we ons voorstellen dat het fijn is om even écht in je (mogelijke) nieuwe school te kijken, waarbij je (samen met je ouders) al je vragen al kunt stellen. Juist dit jaar willen we dat graag mogelijk maken. Als jij of je ouders liever een telefonisch of online gesprek in Teams willen, dan kan dat uiteraard ook. Je kunt zelfs in gesprek met andere brugklassers. Wat je ook kiest, je kunt je voorkeur in dit formulier aangeven. 
 
Zodra de maatregelen het toelaten gaan we deze rondleidingen en gesprekken inplannen, naar verwachting gaan we plannen vanaf half januari en zullen de rondleidingen en gesprekken van half januari tot begin maart plaatsvinden.

Je kunt je hier aanmelden

terug naar boven

Open dag / online (vragen)moment

Met de huidige ontwikkelingen omtrent het coronavirus is het helaas niet mogelijk om de jaarlijkse Open dag voor groep 7 en 8 door te laten gaan. Als alternatief bieden we graag twee mogelijkheden om toch meer te weten te komen over het Antoniuscollege:

  • Op 27 januari van 19.00 tot 20.00 uur organiseren we een online (vragen) moment. Wil je meer weten over het Antoniuscollege, dan ben je van harte welkom om deel te nemen in kleinschalige sessies. Je kunt je hier opgeven. Een of twee dagen van tevoren krijg je een link toe gemaild om deel te nemen.
  • Kom je liever met je ouders in de school kijken en wil je een rondleiding, of geef je de voorkeur aan een persoonlijk gesprek? Dan kun je dat hier aangeven. We nemen contact op voor een afspraak zodra de RIVM-maatregelen dat toestaan.

Om alvast de sfeer te proeven kun je kijken naar de filmpjes van onze Online Open dag!

terug naar boven

Maak kennis met Tweetalig Onderwijs op school

Op 17 februari organiseren we van 15.00 tot 17.00 uur een kennismakingsmiddag voor leerlingen van groep 8 die graag meer willen weten over Tweetalig Onderwijs. Uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Tijdens deze middag maak je (in het Engels) kennis met sportieve activiteiten, kunstactiviteiten en allerlei weetjes van de Engelse taal.

Meld je hier aan

terug naar boven

Webinar Technasium voor groep 7 en 8-leerlingen en ouders

Op 8 februari  van 19.00 - 20.00 uur organiseren we een webinar informatieavond voor ouders en groep 7 en 8-leerlingen specifiek voor het Technasium. 

Bekijk hier de flyer.

Graag vooraf aanmelden: je kunt je hier aanmelden

 

terug naar boven

Loop mee met een brugklasleerling op school

Zit je in groep 8 en wil je graag een beeld krijgen hoe het is om op het Antonius te zitten en zit je in groep 8? Zodra de scholen weer open gaan bieden we jou graag de mogelijkheid om een ochtend of middag mee te lopen met een brugklasser bij ons op school. Misschien kom je ook nog met je eigen klas een ochtend kijken, dat kun je navragen bij je juf of meester.

Meld je hieronder aan, dan nemen we gauw contact op om een afspraak te maken.

Je kunt je hier aanmelden.

terug naar boven

Masterclasses voor groep 8-leerlingen

Jaarlijks organiseren we masterclasses Tweetalig Onderwijs, Technasium, gymnasium en havo/vwo Breed voor groep 8-leerlingen. Tijdens de masterclasses krijg je een indruk van de (MMM) lessen en leerroutes (TTO, Technasium en Breed) die je in de brugklas op het Antoniuscollege krijgt.

Wanneer
De Masterclasses vinden dit jaar alleen in februari plaats. Je kiest één onderwerp waar je drie dagen Masterclasses over volgt.

Je kunt kiezen uit:

1. havo/vwo Breed (vol)
2. TTO (vol)
3. Technasium (vol)
4. gymnasium

Na aanmelding word je verwacht op alle drie de dagen: Februari: 2, 9 en 16 februari 2021 van 14.45 - 16.15 uur.

Havo/vwo Breed (nog enkele plekken beschikbaar)
Dag 1: Music & Sampling: Maak muziek als een DJ / Chinees: de taal van de toekomst
Dag 2: Sport & move: Klimmen, trampoline, dans en spel
Dag 3: Art & Design: Word onderdeel van je 2d/3d kunstwerk!

TTO (vol)
Dag 1: Harry Potter: historical lessons on the magical world of Harry Potter and why you should never tickle a sleeping dragon
Dag 2: Discover nature with the microscope
Dag 3: Explore the digital world

Technasium (vol)
Dag 1: Ben jij 'n Bèta-techneut?
Dag 2: Ga op onderzoek uit!
Dag 3: Maak jouw ontwerp!

Gymnasium
Dag 1: Onderzoek de Goden en Helden van vroeger!
Dag 2: Ben jij een ster in astronomie?
Dag 3: Ontdek de Griekse Geeks!

Aanmelden

Je kunt je voor de masterclasses van februari 2021 aanmelden bij mevrouw Van Pelt: j.vanpelt@carmelcollegegouda.nl.  

terug naar boven

Activiteiten voor groep 7-leerlingen

In het najaar van 2020 organiseren we dit jaar vooral activiteiten voor groep 8 i.v.m. de RIVM-maatregelen. De online activiteiten zijn ook toegankelijk voor (ouders van) groep 7-leerlingen. Na de meivakantie zullen we activiteiten voor groep 7 organiseren, wil je op de hoogte blijven, laat dan hier je gegevens achter.

terug naar boven

Brochure aanvragen

Wil je alvast wat meer lezen over de school, dan kun je hier een brochure aanvragen.

terug naar boven