Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Schrijf je in voor onze activiteiten

Zit je in groep 7 of 8? Kom dan ontdekken of het Antoniuscollege (havo / atheneum / gymnasium) ook bij jou past en schrijf je snel in voor één van de onderstaande activiteiten van het Antoniuscollege.

Informatieavonden voor groep 7 en 8

Algemene informatieavonden voor groep 7 en 8

Op 24 en 25 november 2021 vonden de informatieavonden voor leerlingen van groep 7 en 8 plaats. Tijdens deze avonden krijgen jij en je ouder uitleg over wat het onderwijs op het Antoniuscollege inhoudt.

Wanneer: 's avonds 24 en 25 november 2021
Waar: John Mottstraat 2-4 Gouda
Voor wie: voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders

 

Informatieavond TTO

Wanneer: de volgende informatieavond TTO vindt plaats op 24 januari 2022.
Tijd: je bent welkom vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur
Waar: John Mottstraat 2-4 Gouda
Voor wie: voor leerlingen van groep 8 en hun ouders

We hopen dat de avond op school plaats kan vinden, mocht dat niet mogelijk zijn i.v.m. RIVM-richtlijnen, dan organiseren we een webinar. 

Graag vooraf aanmelden via deze link

 

Informatieavond Technasium

Wanneer: 14 februari 2022
Tijd: je bent welkom vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur
Waar: John Mottstraat 2-4 Gouda
Voor wie: voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders

We hopen dat de avond op school plaats kan vinden, mocht dat niet mogelijk zijn i.v.m. RIVM-richtlijnen, dan organiseren we een webinar. 

Graag vooraf aanmelden via deze link.

Om alvast de sfeer te proeven kun je kijken naar de filmpjes van onze Online Open dag!

terug naar boven

Open dag voor groep 7 en 8

Op woensdag 2 februari van 18:00 - 21:00 uur organiseren we een Open Dag voor groep 7 en 8. Je kunt dan samen met je ouders een rondje maken door de school en kennismaken met de verschillende leerroutes, More Magic Moments (MMM's), docenten en leerlingen.

Met de huidige ontwikkelingen omtrent het coronavirus is het nog onzeker of de jaarlijkse Open dag voor groep 7 en 8 door kan gaan. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Laat dan hier je gegevens achter, dan houden we je t.z.t. op de hoogte.

Om alvast de sfeer te proeven kun je kijken naar de filmpjes van onze Online Open dag!

terug naar boven

Masterclasses voor groep 8-leerlingen

Update 24 november 2021: Helaas zijn de maatregelen rondom Corona door de overheid voor scholen aangescherpt. Dit betekent dat wij geen andere leerlingen dan onze eigen leerlingen in het gebouw mogen lesgeven. Hou de website in de gaten zodra de maatregelen weer versoepeld worden.

Jaarlijks organiseren we masterclasses Tweetalig Onderwijs, Technasium, gymnasium en havo/vwo Breed voor groep 8-leerlingen. Tijdens de masterclasses krijg je een indruk van de (MMM) lessen en leerroutes (TTO, Technasium en Breed) die je in de brugklas op het Antoniuscollege krijgt.

Komend schooljaar vinden de Masterclasses plaats op:

  • 30 november, 7 december en 14 december 2021 (uitgesteld)
  • 11, 18 en 25 januari 2022

Je kiest één onderwerp waar je drie dagen Masterclasses over volgt. Je kunt kiezen uit:

1. havo/vwo Breed 
2. TTO
3. Technasium
4. gymnasium

Na aanmelding word je verwacht op alle drie de dagen van 14.45 - 16.15 uur.

Je kunt je hier onder voorbehoud aanmelden voor de Masterclasses van januari

Door aanmelding kom je op de wachtlijst en nemen we contact op als we mogelijkheden zien om weer leerlingen van groep 8 in de school te mogen ontvangen.

terug naar boven

Loop mee met een brugklasleerling op school

Update 24 november 2021: Helaas zijn de maatregelen rondom Corona door de overheid voor scholen aangescherpt. Dit betekent dat wij geen andere leerlingen dan onze eigen leerlingen in het gebouw mogen lesgeven.

Zit je in groep 8 en wil je graag een beeld krijgen hoe het is om op het Antonius te zitten en zit je in groep 8? We bieden jou graag de mogelijkheid om een ochtend of middag mee te lopen met een brugklasser bij ons op school. Misschien kom je ook nog met je eigen klas een ochtend kijken, dat kun je navragen bij je juf of meester.

Aanmelden meelopen met een brugklasser: Je kunt je hier onder voorbehoud aanmelden.

terug naar boven

Meelopen met de hele klas

Update 24 november 2021: Helaas zijn de maatregelen rondom Corona door de overheid voor scholen aangescherpt. Dit betekent dat wij geen andere leerlingen dan onze eigen leerlingen in het gebouw mogen lesgeven.

Ook dit schooljaar is het hopelijk weer mogelijk om een afspraak te maken om mee te lopen met de hele klas. De juf of meester van groep 8 kan hiervoor een afspraak maken. U kunt hiervoor een mail sturen naar mevrouw Van Pelt: j.vanpelt@carmelcollegegouda.nl.

terug naar boven

Vragen?

Heb je hierna nog vragen over kennismaken met het Antoniuscollege? Neem dan contact op met: antonius@carmelcollegegouda.nl.

terug naar boven

Brochure 2021-2022 voor groep 7 en 8

Indien je hier je gegevens achterlaat, sturen we je de brochure toe. Uiteraard kun je de brochure ook vast online bekijken.

terug naar boven