Huiswerkbegeleiding en bijles op school

Extern huiswerkinstituut
Moeite met huiswerk? Extra ondersteuning na schooltijd nodig? Lector Studiebegeleiding biedt dagelijks huiswerkbegeleiding en bijles op het Antoniuscollege, voor leerlingen die daar behoefte aan hebben.

Dit kan om verschillende redenen zijn, zoals:

  • Moeite met organiseren, plannen en vooruitwerken
  • Vakinhoudelijke problematiek, achterstanden
  • Verkeerde aanpak en leermethodiek
  • Thuis geen goede werkplek, teveel afleiding
  • Weinig motivatie en discipline
  • Specifieke leer- of gedragsproblematiek (zoals dyslexie, faalangst of adhd)

Tijdens de huiswerkbegeleiding werkt elke deelnemer volgens een persoonlijke dagplanning met zijn of haar studiebegeleider. De studiebegeleiders van Lector geven uitleg en oefening, overhoren en zorgen voor een prettige en productieve werksfeer.

Naast het maken en leren van het huiswerk voor de volgende schooldag wordt er voorbereid op overhoringen, en indien noodzakelijk extra gewerkt aan achterstanden. Daarnaast is er veel aandacht voor gestructureerd werken, leermethodiek, motivatie en zelfvertrouwen.

Voor wie?
De huiswerkbegeleiding is bestemd voor leerlingen van het Antoniuscollege en Antoniusmavo XL.

Wanneer?
De huiswerkbegeleiding vindt elke schooldag plaats van 15:00 uur tot 18:00 uur  en bijlessen vinden op school plaats van 14:00 uur tot 15:00 uur, en van 18:00 uur tot 18:45 uur. Momenteel hanteren we andere tijden vanwege coronamaatregelen, dit wordt met je afgestemd).

Waar?
De huiswerkbegeleiding vindt plaats in het schoolgebouw van het Antoniuscollege aan de John Mottstraat 2-4 in Gouda. Lokaal A6.

Kosten
Lector Studiebegeleiding hanteert voor leerlingen van het Antoniuscollege en Antoniusmavo XL aangepaste tarieven. Deze vindt u op de website: www.lectorstudiebegeleiding.nl.

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Lector Studiebegeleiding via telefoonnummer 0882211444 of per e-mail: antoniuscollege@lectorstudiebegeleiding.nl.

Zit je in groep 8? Wij helpen je graag op weg!

Kiezen voor een nieuwe school is een belangrijke keuze waar je goed over wilt nadenken. Daarbij willen wij je graag helpen. Lees snel verder en ontdek waarom het Antoniuscollege vast ook bij jou past!

Activiteiten voor groep 7 & 8 Bekijk onze brochure