Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Zingeving

Op het Carmelcollege Gouda handelen en leven wij vanuit een waardevolle en lange traditie, waarin de zorg voor de mens centraal staat. Deze traditie komt voort uit het verleden van het Antoniuscollege als katholieke school en uit de missie van de Orde der Karmelieten waar de stichting Carmelcollege haar wortels heeft (zie schoolplan).

Het Antoniuscollege wil dat kinderen zichzelf leren kennen, hun zelfstandigheid stimuleren. Dat ze bewust van zichzelf en met vertrouwen de wereld tegemoet treden. We willen de eigenwaarde van de leerlingen vergroten en ze boven zichzelf uit laten stijgen, ze zelfvertrouwen meegeven.

Het Antoniuscollege bereidt haar leerlingen voor op een evenwichtig sociaal leven met de school als veilige thuishaven. Onze leerlingen worden opgeleid om in harmonie samen te leven met alle culturen om hen heen. Wij stimuleren hen een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Deze normen en waarden helpen ze te groeien als leerling, maar ook als mens.

We gaan respectvol met elkaar om. We werken aan een klimaat waar leerlingen zich op hun gemak voelen. We willen met alle kinderen in contact zijn. Op deze manier maken onze leerlingen - bewust en onbewust - kennis met waarden die de school belangrijk vindt.

Een aantal onderwijsactiviteiten is specifiek waardengericht:

  • Alle klassen hebben levensbeschouwing op hun weekrooster. Daar komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met verschillende (geloofs)overtuigingen en levensvragen.
     
  • Elk jaar op 13 juni staan we stil bij de sterfdag van onze Antonius van Padua met het uitdelen van het Antoniusbrood. Antonius van Padua was tijdens zijn leven een mooi voorbeeld voor ons allemaal, hij hielp mensen met hun geloofsvragen en deelde dagelijks brood uit aan de armen. Deze traditie van het delen van het brood houden we in stand: het Antoniusbrood.
     
  • In de brugklas krijgen de leerlingen Rots & Water. Rots & Water is een weerbaarheidsprogramma en een uiterst effectief anti-pest-programma. Het onderscheidt zich van andere programma’s doordat de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en solidariteit, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind.
     
  • In de tutorlessen besteden we aandacht aan waarden en normen en mogelijke levensvragen van leerlingen.