Kunst op het Antonius

Op het Antonius zijn er veel mogelijkheden op het gebied van kunst. Er zijn bijvoorbeeld TTT’s zoals: On Stage, Zingen, Music & Sampling en Art & Design in de brugklas en ook in de 2e en 3e zijn er mogelijkheden.

Weet je dat je ook een kunstvak als eindexamenvak kunt kiezen in de bovenbouw? Drama en muziek behoren al enige jaren tot de mogelijkheden en sinds kort is beeldend hier ook aan toegevoegd. Hiermee zijn we uniek in Gouda, we zijn de enige school waar je de keuze hebt uit drie kunstvakken.

Tevens beschikken we over mooie en goed uitgeruste lokalen waar je kunt experimenteren, oefenen en je expressief kunt uiten. In deze lessen is er veel aandacht voor jou en jouw persoonlijke proces en de docenten leggen veel verbanden tussen jouw werk en kunst van alle tijden. Je krijgt les van professionals die hun sporen in de kunst verdiend hebben.

Als je kiest voor een van de kunstvakken krijg je ook KUA (kunst algemeen). In dit vak wordt kunstgeschiedenis gekoppeld aan cultuur zodat je veel inzicht krijgt in het hoe en waarom van kunststromingen en -bewegingen. In dit vak doe je landelijk examen. Het bruist en het leeft op het Antonius, hou de kunstkalender in de gaten. En heb je vragen? Je bent welkom bij jouw kunstdocent!

Folder kunst