Kunst cultuur theater sport en muziek op het Antonius
Als leerling van het Antoniuscollege kun je naast het reguliere onderwijs meedoen aan tal van activiteiten op het gebied van theater, cultuur, muziek, spel, sport en nog veel meer. Denk aan het meespelen in of het bezoeken van theatervoorstellingen, muziekavonden of kunstexposities, het leren van Chinees, het meedoen aan spelletjesmiddagen, extra sporten, extra talen, het verbeteren van je technische skills, of het organiseren van feesten.
Een compleet overzicht van alle mogelijkheden vind je hieronder. Aan de onderstaande activiteiten kun je als leerling meedoen. Onderaan de pagina vind je ook de activiteiten die je als leerling, soms zelfs met je familie, kunt bezoeken.
Iedereen kan overal aan meedoen zonder dat speciale talenten nodig zijn. Het gaat erom dat je met elkaar iets doet wat je leuk vindt. Activiteiten vinden doorgang mits er voldoende aanmeldingen voor zijn.
Schrijf je in en doe mee!
Veel plezier!
Hanneke Lugtenburg
Rector Carmelcollege Gouda
Je kunt je aanmelden tot 25 oktober 2023. Daarna krijg je vanzelf bericht.
Activiteiten waar je aan mee kunt doen
Top Talent Tijd in de brugklas - onder lestijd
Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Iedere leerling kiest twee TTT’s. Deze vallen binnen het rooster en maken onderdeel uit van het lesprogramma. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Aanmelden gebeurt in de eerste lesweek.
Sport & Bewegen
Bij deze TTT ga je natuurlijk veel sporten en bewegen. Je maakt kennis met verschillende sporten, zoals free-runnen, klimmen en nog veel meer. Je leert samenwerken, organiseren en mag zelfs lesgeven!
Muziek & Produceren
Maak een reis door muziek en geluid. Neem je stem op met een microfoon, speel gitaar en drums. En maak je eigen dance-track met zelf opgenomen samples.
Kunst & Ontwerp
Deze TTT neemt je mee naar de wereld van de kunst. Je gaat aan de gang met de 3D-pen, houtskool, linosnede, piepschuim, hout en verf. Je tekent, schildert, ontwerpt, snijdt en zaagt en ontdekt wat jouw creatieve talenten zijn.
Fotografie
Straat-, portret-, mode-, natuurfotografie en stopmotion komen allemaal aan bod. Je krijgt creatieve opdrachten, werkt met een professionele camera en leert je foto’s te verbeteren en manipuleren met Photoshop. Natuurlijk exposeer jij je eigen werk!
Media & Spel
Maak een wandelende animatie, een nepnieuws uitzending, Sprite attribuut, 3D-avatar of vlog over je favoriete game. Je werkt met Wick Editor, tinkercad, Cospaces, Scratch, Piskel en telefoonapps. Je wordt digitaal slim!
Theater
Je maakt kennis met het theater en alles wat daarbij hoort. Je gaat toneelspelen, dansen, bewegen en zingen en ontdekt hoe belangrijk licht, geluid en vormgeving zijn. We werken samen aan een minivoorstelling. Zo kun je laten zien wat jouw talent is.
Plannen & Leren leren
Maak een vliegende start op je school! Plannen, organiseren, bouwen aan je zelfvertrouwen en weerbaarheid, ontdekken waar jij goed in bent. Deze TTT is echt iets voor jou als je sterk in je schoenen wilt komen te staan. Reken maar dat je hier je hele schoolcarrière plezier van zult hebben.
Techniek
Je werkt met verschillende technieken en past ze toe in de praktijk. Denk aan constructie, overbrenging, elektriciteit, natuur en techniek, duurzaamheid en techniek, hout, metaal en perspex bewerken. Je maakt werkstukken, zoals een eeuwige kalender of een telefoonhouder.
Media & Schrijven
Hoe wordt een krant gemaakt? Wie bepaalt er wat er op het journaal komt? Hoe maak je een goede meme? Je leert het tijdens de TTT media en schrijven! Tijdens de lessen gaan we in op hoe media werken, welke invloed (sociale) media hebben en hoe dit in de afgelopen jaren is veranderd. Bij de TTT zijn er meerdere gastlessen, waaronder een journalist van het NRC, en een redacteur van EenVandaag en een oud-woordvoerder van minister Hugo de Jonge. Uiteraard gaan we ook zelf aan de slag. Zo gaan we stukjes schrijven (denk aan reportages en recensies), schrijven we een persbericht en maken we memes. Het eindproduct wordt een prachtige digitale schoolkrant. Tot dan!
Theateractiviteiten
Theaterwokshops
Ben je gek op toneelspelen? Of wil je ontdekken of jij het leuk vindt? In de theaterklas leer je toneelspelen, improviseren en eindig je met een impro-show voor publiek. Deze theaterklas is zowel voor beginners als voor gevorderden. Al vijftien jaar zijn onze theaterklassen uniek in Gouda. Tijdens de theaterklassen krijg je 5 weken toneellessen waar je veel verschillende zaken leert. Na deze lessen speel je een grote impro-show voor het publiek.
Wat: vier weken lang elke maandagmiddag tussen 16.00 uur en 17.15 uur improvisatieworkshops.
Voor wie: leerlingen van klas 1,2 en 3
Start: eerste bijeenkomst eind november op maandagen - 16.00 uur
Impro-voorstelling: Tijdens open dag middag en avond aantal keer, duurt 10 minuten, impro theatersport – afgewisseld met band in de aula en dan 12 februari voor eigen ouders.
Locatie voorstelling: aula Antoniuscollege
Kosten: € 65,-
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Auditie voor de theaterproductie / musical
Wil jij schitteren op het toneel? Wil jij in een goede theaterproductie met een live band spelen? Kun je wekelijks aanwezig zijn bij de repetities? Zorg je dat je je teksten kent en hier serieus mee bezig bent? Dan is de musical iets voor jou! Naast hard werken, gaan we ook ontzettend veel plezier en lol hebben en krijg je een ervaring om nooit te vergeten!
Na vele jaren willen we weer een grote musical op gaan zetten, met een mooi decor en een goede band en spelers die ervoor gaan. Twintig weken lang wordt er gewerkt aan deze voorstelling. We hebben gemotiveerde en enthousiaste toneelspelers nodig. Het wordt een mooie, komische maar ook ontroerende voorstelling met zang en een live band.
We zijn op zoek naar 20 muzikale toneelspelers. Aan deze productie zijn kosten verbonden. Totale kosten voor de repetities inclusief voorstelling zijn €125,- . De lessen vinden plaats op maandagmiddagen vanaf 16.00 uur en starten in januari 2024.
Voor wie: leerlingen van alle klassen
Wanneer: audities eind november
Als je door de auditie komt en mee mag doen gaan we vanaf januari 20 weken lang elke maandagmiddag tussen 16.00 uur en 17.30 uur repeteren. Je moet elke week aanwezig zijn om mee te doen.
Voorstelling: 5 en 6 juni 2024
Locatie voorstelling: De Theaterbakkerheij / ACG
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Muziekactiviteiten
Muziekavond of unplugged muziekavond
Speel jij in een band, kun je zingen, schrijf je liedjes, kun je dansen, speel je een instrument, of ben je op een andere manier muzikaal? Doe dan auditie voor de muziekavond. Het grote muzikale feest van het jaar! Je studeert 1 liedje in (en hebt 2 reserve liedjes achter de hand) die je laat deze horen op een afgesproken moment. Daarnaast is een algemene workshop waarin wordt gekeken wat je kan.
Kom zelf met een idee, dan word je uitgenodigd om voor te spelen. Hoe origineler de keuze, hoe meer kans je hebt om mee te doen. Geef je op en misschien sta jij in een wervelende show omlijst door professioneel licht en geluid!
Voor wie: leerlingen van alle klassen
Wanneer: audities beide muziekavonden vanaf november 2023
Je krijgt een uitnodiging om 15 minuten langs te komen en jouw lied, dans of act te laten zien en horen.
Voorstellingen: Unplugged 23 november 2023 en Muziekavonden op 13 en 14 februari 2024
Locatie voorstelling: aula Antoniuscollege
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Welk instrument speel je?
Speel je een instrument en wil je graag samenspelen met andere muzikanten? Wij brengen je met elkaar in verbinden als je je naam en instrument (of zang) doorgeeft. Nadat je gekoppeld bent kun je met de muziekdocenten afstemmen wanneer je de studio’s (buiten de lessen om) kunt gebruiken.
Docenten: meneer Michiel de Jong en mevrouw Leanne de Roo
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Zangtest
Zing je graag en wil je weten wat voor soort stem je hebt? Kies dan een liedje uit, zet deze op een usb stick en geef je op! In een veilige omgeving gaan we zingen en doen we een stemtest. En wie weet sta jij dit jaar nog op een podium met een band! Of doe je mee met de muziekavond of met de musical? Enkele weken van tevoren krijg je een uitnodiging. De zangtest duurt ongeveer 15 minuten.
Voor wie: leerlingen van alle klassen: We zoeken jongens en meiden die durven te zingen en dit willen laten horen. Jij studeert 1 liedje in en laat deze horen. Verder doen we een paar zangoefeningen
Wanneer: afspraken vanaf november 2023
Je krijgt van tevoren een uitnodiging en komt 15 minuten langs.
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Auditie voor de schoolband
Ben jij een goede muzikant die ervaring op wil doen in het spelen in een bandje? In het muziekcentrum zijn prachtige ruimtes om lekker muziek te spelen. Er is al een schoolband maar we zijn altijd op zoek naar talentvolle muzikanten. De schoolband wordt begeleid door meneer Michiel de Jong.
Dus ben je drummer, bassist, gitarist, toetsenist, zanger of zangeres of blazer? Doe dan auditie!
Voor wie: leerlingen van alle klassen
Wanneer: datum van de auditie in overleg met meneer Michiel de Jong.
Er wordt 1 keer per week gerepeteerd.
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Vocals
Houd je van zingen en wil je ontdekken wat mogelijk is met jouw stem? Je gaat niet alleen zingen, maar ook aan de slag met zangtechniek, performance, ademsteun en meerstemmigheid.
In de tweede klas en hoger kun je ook meedoen aan Top Talent Tijd na schooltijd. Deze activiteiten zijn naar keuze, dus niet verplicht, maar ook niet vrijblijvend: we rekenen op je als je je aangemeld hebt. In Zermelo kun je zien waar en wanneer de lessen worden gegeven.
Wanneer: maandag 9e uur
Wie: Mevrouw Leanne de Roo
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Technische activiteiten
Robotica
Vanaf de tweede klas en hoger kun je ook meedoen aan Top Talent Tijd na schooltijd. Deze activiteiten zijn naar keuze, dus niet verplicht, maar ook niet vrijblijvend: we rekenen op je als je je aangemeld hebt.
Bij robotica leer je hoe je robots zoals Animatronics, spelletjes en drones kunt maken. Je werkt aan je eigen project en wordt daarbij ondersteund. Elke vrijdag krijg je les over verschillende aspecten van robotica.
Wanneer: vrijdags / C-plein
Docent: Patrick Huizer
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Technische commissie voor licht en geluid
Ben jij geïnteresseerd in de techniek van een voorstelling? Dus alles wat te maken heeft met het licht en de geluid, zoals het aansluiten van kabels, microfoons neerzetten en op- en afbouw van decor? Dan is de technische commissie voor licht en geluid echt iets voor jou!
Leerlingen die het licht, geluid of de video verzorgen tijdens evenementen en presentaties op school zijn net zo belangrijk als de mensen die op het podium staan. De technici zorgen er immers voor dat een voorstelling of vergadering mooi is uitgelicht en te verstaan is. Bij de opbouw van een show komt veel meer kijken dan je denkt.
Vind je het leuk om:
-
achter de knoppen te zitten?
-
ervoor te zorgen dat de wisselingen op het podium goed en snel verlopen?
-
na te denken over een lichtplan?
Dan hebben we jou nodig!
Volg drie workshops, die gegeven worden door professionele theatertechnici! Vervolgens doe je ervaring op tijdens de producties op school en in theater.
Voor wie: leerlingen uit alle klassen kunnen zich opgeven
Wanneer: in overleg met de leerlingen, waarschijnlijk maandag of dinsdag
Docent: De heer Michiel de Jong
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
terug naar boven
Feestactiviteiten
Antonius Organisatie Comité (AOC)
Heb jij talent voor organiseren? Of ben je creatief met het aankleden van een feestzaal? Of vind je het leuk om ergens mee te kunnen helpen? Dan is dit echt iets voor jou!
We zoeken leerlingen met organisatietalent die willen helpen met het regelen van een feest, het versieren van de zaal, het in- en uitruimen van de aula, helpen met het licht en het geluid, kaartjes scannen bij entrée, assisteren bij het brugklasfeest etc.
Dus vind je het leuk om zaken te regelen? Geef je dan op! Er zal een kerngroep worden geselecteerd die de activiteiten bedenkt en een werkploeg die uitvoert. Uit elke jaarlaag mogen 2 leerlingen deelnemen.
Hou er wel rekening mee dat je ook regelmatig buiten schooltijden aan het werk bent. Voorbeelden waarbij je kan helpen zijn de muziekavonden, theaterfestival, schoolfeesten en meer andere culturele evenementen.
Voor wie: leerlingen van alle klassen
Wanneer: vergadering enkele keren per maand op woensdag tijdens de ochtendpauze.
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Kunstactiviteiten
De dag van de Kunsten
Tijdens de dag van de kunsten staat de hele school op zijn kop. Iedereen volgt een eigen programma in en buiten de school. Docenten laten zich van hun creatiefste kant zien en geven allerlei workshops, maar er zijn ook theatervoorstellingen en andere activiteiten. De dag van de kunsten is op 8 december 2023.
Aanmelden: je krijgt een berichtje vanuit de kunstsectie zodra de inschrijving opent.
terug naar bovenTaalactiviteiten
Chinees
Leer Chinese taal en cultuur en doe mee aan het Chinese staatsexamen HSK. Let op: aan het examen zijn kosten (€ 50,-) verbonden.
Wanneer: 2e jaars maandag 8e en 9e uur. De nieuwe 3e of 4e jaars beginnen bij de huidige 2e jaars op maandag het 8e en 9e.
Wie: Mevrouw Danielle Coppée
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Delf Scolaire
Delf scolaire is een Europees certificaat dat aangeeft op welk niveau je de taal beheerst. Certificaat voor Frans A2/B1. Ter voorbereiding is er een aantal bijeenkomsten. Binnenkort ontvangen de leerlingen hier vanuit de sectie Frans bericht over.
Examen wordt woensdag 5 juni 2024 afgenomen het 1e t/m 5e lesuur, dit betreft de schriftelijke onderdelen. Het mondelinge deel wordt op zaterdagen afgenomen. Hier zijn kosten aan verbonden.
Meer info via de website of de heer Wilbert Eenhuizen.
Aanmelden: volgt binnenkort bericht over vanuit school
Goethe
In het huidige Europa is het belangrijker dan ooit om je in meer dan één vreemde taal verstaanbaar te kunnen maken. Duits is de meest gesproken moedertaal in de Europese Unie. Op het Antonius bereiden we gemotiveerde leerlingen voor op twee verschillende Goetheniveaus: niveau A2, basisgebruiker, en het niveau B1, onafhankelijke gebruiker.
In oktober is de info over Goethe in dit schooljaar bekend en krijgen leerlingen apart een bericht vanuit school om zich hiervoor aan te melden.
Aanmelden: volgt binnenkort bericht over vanuit school
terug naar bovenSpelactiviteiten
Bordspellen
In de tweede klas en hoger kun je ook meedoen aan Top Talent Tijd na schooltijd. Deze activiteiten zijn naar keuze, dus niet verplicht, maar ook niet vrijblijvend: we rekenen op je als je je aangemeld hebt. In Zermelo kun je zien waar en wanneer de lessen worden gegeven.
Ben jij altijd in voor een spelletje en kun je goed tegen je verlies? Of wil je misschien wel je eigen spel ontwerpen? We kiezen spelletjes in overleg met deelnemers.
Wanneer: Elke eerste woensdag van de maand 8e en 9e uur(vaker mogelijk bij interesse) / D10
Wie: Mevrouw Nienke Rooij en Eva Anker
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Schaken
In de tweede klas en hoger kun je ook meedoen aan Top Talent Tijd na schooltijd. Deze activiteiten zijn naar keuze, dus niet verplicht, maar ook niet vrijblijvend: we rekenen op je als je je aangemeld hebt. In Zermelo kun je zien waar en wanneer de lessen worden gegeven.
Vind je schaken leuk? Heb je al ervaring met spelen of ken je de sport nog helemaal niet en wil je het juist beter leren kennen? Meld je dan aan voor de TTT schaken. Naar aanleiding van de aanmeldingen beginnen we met een beginnerscursus en gaan we vanuit daar verder met wekelijkse schaaklessen.
Wanneer: donderdag 8e/9e uur
Wie: docent Erik-Jan Elfferich en leerling Bart Moelker
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Games
In de tweede klas en hoger kun je ook meedoen aan Top Talent Tijd na schooltijd. Deze activiteiten zijn naar keuze, dus niet verplicht, maar ook niet vrijblijvend: we rekenen op je als je je aangemeld hebt. In Zermelo kun je zien waar en wanneer de lessen worden gegeven.
Lekker samen gamen en nieuwe online games ontdekken.
Wanneer: vrijdag 8e en 9e uur 1x per 2 weken
Wie: De heer Flynn Bakx en Joshua Latukolan
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Sportactiviteiten
Bewegen & Sport
Verschillende sportevents zullen gedurende het jaar georganiseerd worden. Zorg dat jullie de LO-teams van je klas in de gaten houden-en het prikbord bij de VHO. We zullen zo snel mogelijk het programma t/m de kerstvakantie bekend maken.
Wanneer: ongeveer 1x per maand. Communicatie zal gaan in de lessen en op het prikbord voor de VHO.
In de tweede klas en hoger kun je ook meedoen aan Top Talent Tijd na schooltijd. Deze activiteiten zijn naar keuze, dus niet verplicht, maar ook niet vrijblijvend: we rekenen op je als je je aangemeld hebt. In Zermelo kun je zien waar en wanneer de lessen worden gegeven.
Aanmelden: hou Teams en de LO-prikborden in de gaten, hier vind je wanneer er activiteiten georganiseerd worden.
Voetbaltoernooi docenten tegen de examenleerlingen
Op 18 april 2024 15.30 uur spelen de examenleerlingen die dat willen een voetbaltoernooi tegen de docenten. Je krijgt hier t.z.t. de vraag over vanuit je LO-docent.
Overige activiteiten
Leerlingenraad
Wat doet de leerlingenraad? "Wij zijn een groep leerlingen van verschillende jaarlagen en wij proberen de school zo leuk en gemakkelijk mogelijk te maken voor de leerlingen. We komen één keer per week samen om te vergaderen. Afgelopen jaar hebben wij een Valentijnsactie georganiseerd en we willen nog veel meer doen.
Lijkt het jou leuk om mee te denken hoe wij de school kunnen verbeteren kan je je bij ons aansluiten. Heb je ideeën om de school prettiger voor jou en de medeleerling te maken en/of wil je bij de leerlingenraad?
Wie: de heer Erik-Jan Elfferich en Frank Janisse
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Debatteren
Deze activiteit is naar keuze, dus niet verplicht, maar ook niet vrijblijvend: we rekenen op je als je je aangemeld hebt. In Zermelo kun je zien waar en wanneer de lessen worden gegeven.
Tijdens de TTT debatteren train je jezelf in het spreken voor groepen, het razendsnel reageren op anderen en het bedenken van overtuigende argumenten. Elke week zullen we samen trainen. Je leert helder uiteenzetten wat je bedoelt en presenteren op TED-niveau. Je krijgt zelfvertrouwen als spreker. Natuurlijk hebben we een hele hoop lol samen. Als groep nemen we deel aan verschillende debattoernooien door heel Nederland en Vlaanderen.
Wanneer: maandags 8e/9e uur
Voor wie: alle leerlingen (van klas 1 tot en met klas 6)
Wie: De heer Rudolf Oomen en Matthijs Westera
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
SOCA
SOCA is een groep op onze school die zich inzet tegen racisme en discriminatie binnen en buiten de school. We organiseren tijdens het schooljaar activiteiten rondom deze thema’s. De grootste activiteiten die we organiseren zijn een filmmiddag in februari en de jaarlijkse Keti Koti viering aan het einde van het schooljaar! SOCA is voor alle leerlingen van alle leerjaren en we komen eens in de twee maanden bijeen om leuke dingen te doen of om gezamenlijk activiteiten voor te bereiden.
Dus: Vind jij het belangrijk dat de school een veilige plek is voor iedereen? Zet jij je graag in tegen onrecht als het gaat om racisme en discriminatie? Of vind jij het leuk om activiteiten voor de school te organiseren? Meld je dan aan voor SOCA!
Door wie: Mebrouw Franka Brouwer en Leandra Wijfje
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
GSA
Vind je het belangrijk om na te denken over je medemens en maatschappelijke thema’s, sluit je dan aan bij de GSA. De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance: een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, sekses, gender identiteiten en gender expressies. De GSA is er voor iedereen!
De GSA is een groep scholieren die vinden dat iedereen op school en daarbuiten de vrijheid heeft om te kunnen zijn wij ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden. Dit willen we behalen door acties te ondernemen en op te zetten, discussies aan te gaan en de medeleerlingen te informeren.
Lijkt dit iets voor jou? Sluit je dan aan en tot snel!
Door wie: Tjeerd den Uijl
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Eco-Schools
Wij zijn een groep leerlingen en docenten die werk maken van duurzaam denken en doen op en rond onze school. Dat kan van alles zijn, zo zijn we nu bezig met een oplossing om afval beter te scheiden, we willen meer groen in en rond de school en zouden we niet wat minder energie kunnen verbruiken? Heb je zelf ook ideeën en wil je ons helpen om onze school nog groener en duurzamer te maken? Sluit je dan bij ons aan! Eco-Schools is er voor leerlingen van alle leerjaren en we komen ongeveer eens in de twee maanden bijeen.
Door wie: meneer Joop van den Berg en mevrouw Yvette van Gastel
Aanmelden: klik hier om je aan te melden
terug naar bovenActiviteiten om te bezoeken
Activiteiten om te bezoeken
Kom kijken op een van de vele culturele evenementen op het Antonius. Sommige activiteiten zijn alleen voor leerlingen, bij andere zijn ook je ouders / verzorgers welkom.
THEATER: Poëzie voorstelling door leerlingen – 23 en of 24 oktober 2023
Het lijkt een traditie te worden. Al voor het derde jaar weer een compleet nieuwe poëzievoorstelling gespeeld door 23 drama-kunstleerlingen uit klas 4, 5 en 6. Waar leerlingen zelfgeschreven en bestaande gedichten op bijzondere wijze presenteren
-
Waar: Aula Antoniuscollege
-
Voor wie: toegang voor alle leerlingen
-
Tijd: overdag voor leerlingen
-
Kosten: toegang is gratis
THEATER: Grensgeval (verrassingsvoorstelling CKV) - tussen september 2023 en december 2023
Op een dag ga je naar je les en plots krijg je naar een voorstelling. Hoe leuk is dat?
Bijzondere verhalen over jongeren die op de grens balanceren van…. ja van wat? Dat wordt duidelijk in een aantal korte monologen gespeeld door jonge acteurs en actrices. Deze voorstelling wordt als verrassing aangeboden tijdens een flink aantal vakken en gaat over belangrijke onderwerpen die in de klas nabesproken worden
-
Waar: wisselend in de Aula van het Antoniuscollege/ zaal van Theaterbakkerheij
-
Voor wie: per klas in verschillende jaarlagen
MUZIEK: Unplugged muziekavond (muziekvoorstelling) - datum volgt
Muziekvoorstelling door leerlingen.
-
Waar: Aula van het Antoniuscollege
-
Voor wie: toegang voor alle leerlingen en hun familie
-
Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur
-
Kosten: toegang is gratis
KUNST: Dag van de kunsten (cultureel feest voor de gehele school) – 8 december 2023
De normale lessen vervallen en daarvoor in de plaats zijn er vele workshops, voorstellingen, en exposities die leerlingen binnen en buiten de school bezoeken. De avond wordt afgesloten met een veiling voor het Goede doel en een feest!
-
Waar: verschillende locaties / eindfeest: Aula Antoniuscollege
-
Voor wie: toegang voor alle leerlingen
-
Tijd: workshops van 9.00 uur tot 15.00 uur
-
Kosten: toegang is gratis
FILM: SOCA filmmiddag – 2 februari 2024
Op 2 februari 16.00 – 18.00 uur organiseert de SOCA een filmmiddag voor alle leerlingen.
MUZIEK: Muziekavonden (muziekvoorstelling) - 13 en 14 februari 2024
De muziekavonden van het Antonius zijn een begrip in de regio en niet alleen bij alle oud-Antonianen. Tijdens de muziekavonden laten de leerlingen hun muzikale talenten zien op zeer professioneel niveau.
-
Waar: Aula van het Antoniuscollege
-
Voor wie: toegang voor alle leerlingen en hun familie
-
Tijd: 19.30 uur - 22.30 uur
-
Kosten: kaarten voorverkoop: 4 euro, avond zelf: 5 euro
THEATER: Improshow (theatervoorstelling) – 26 februari 2024
Theatervoorstelling gespeeld door 20 theaterklasleerlingen (uit klas 1,2,3).
-
Waar: Aula Antoniuscollege
-
Voor wie: toegang voor alle leerlingen en hun familie
-
Tijd: 19.30 uur tot 20.30 uur
-
Kosten: toegang is gratis
THEATER: Het Antonius theaterfestival eindvoorstellingen van leerlingen die drama kunst hebben gevolgd – 2 en 3 april 2024
Een aantal examenleerlingen presenteren maar liefst 8 mooie mini voorstellingen van telkens 15 minuten die door de leerlingen zelf gemaakt. Gevarieerd en bijzonder!
-
Waar: Theaterbakkerheij
-
Voor wie: toegang voor alle leerlingen en hun familie
-
Tijd: 20.00 uur – 22.30 uur
-
Kosten: toegang is gratis
KUNST: Kunstexpositie examenwerk – 8 april 2024
In april 2024 is de jaarlijkse expositie van de Meesterproeven op het D-plein.
Alle eindexamen-kandidaten maken samen een expositie en tonen hun werk aan het publiek. Daarbij geven ze uitleg over de totstandkoming van hun werk. Deze is toegankelijk voor familie en vrienden, klasgenoten en docenten. Meer info volgt te zijner tijd.
MUZIEK: Muziekconcert examenleerlingen muziek – 8 en 9 april 2024
Bij het theaterconcert van de eindexamenleerlingen muziek word je als toeschouwer verrast door de vele talenten die deze leerlingen op muzikaal vlak hebben.
-
Waar: Aula van het Antoniuscollege
-
Voor wie: toegang voor alle leerlingen en hun familie
-
Tijd: 20.00 uur - 21.30 uur
-
Kosten: gratis toegang
GALA: Examengala – 18 april 2024
Op 18 april 2024 vindt voor de examenleerlingen het examengala plaats, kom in feestelijke outfit om je examenjaar te vieren. Meer info volgt te zijner tijd vanuit school.
SPORT: Voetbaltoernooi docenten tegen de leerlingen – 19 april 2024
Op 19 april 2024 kun je het voetbaltoernooi van de examenleerlingen tegen de docenten bezoeken van 15.30 – 17.00 uur.
FEEST: Schoolfeest klas 1 & 2 – 8 mei 2024
Op 8 mei 2024 van 20.00 – 23.00 uur is het weer feest voor klassen 1 en 2 in de aula van het Antoniuscollege, € 3,- toegang, je krijgt t.z.t. een bericht waar je kaartjes kunt bestellen.
FEEST: Schoolfeest klas 3, 4 en 5 – 8 mei 2024
Op 8 mei 2024 is het feest voor klassen 3, 4 en 5v. Op een externe locatie organiseren we een mooi feest. Je krijgt t.z.t. een bericht waar je kaartjes kunt bestellen.
THEATER: VOGELVRIJ (theatervoorstelling over vrijheid - door een aantal internationale leerlingen van ons eigen Carmelcollege) – mei 2024
In 15 weken hebben een aantal leerlingen die nog maar net in Nederland zijn en op ons eigen Carmelcollege zitten een indrukwekkende voorstelling gemaakt over VRIJHEID in ons land of VRIJHEID van het land waar zij vandaan komen. Een beklemmende en ontroerende muziektheatervoorstelling die juist tijdens onze 4 en 5 mei vieringen gespeeld wordt (let op: dit is tijdens de meivakantie).
-
Waar: Aula van het Antoniuscollege / Theaterzaal van de Theaterbakkerheij
-
Voor wie: je krijgt hiervoor een uitnodiging via school. Meer informatie volgt
-
Tijd: 20.00 uur
THEATER: De theaterklas presenteert een musical (theater en muziek) - 5 en 6 juni 2024
Het theaterfestival / grootse musical wordt gespeeld door 20 leerlingen van de theaterklassen en begeleid door geweldige live band.
-
Waar: Aula Antoniuscollege
-
Voor wie: toegang voor alle leerlingen en hun familie
-
Tijd: 20.00 uur – 22.15 uur
-
Kosten: kaarten voorverkoop: 5 euro, avond zelf: 7,50 euro
MUZIEK: Overgangsconcert (muziekvoorstelling) – 11 juni 2024
Het overgangsconcert wordt verzorgd door muziekstudenten uit de bovenbouw (4e klas en 5 vwo).
-
Waar: Aula van het Antoniuscollege
-
Voor wie: toegang voor alle leerlingen en hun familie
-
Tijd: 20.00 uur - 21.15 uur
-
Kosten: toegang is gratis