Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Update 12 juni

Beste ouders en leerlingen,

Na een kleine week van lessen op school en thuis, hebben we de leerlingen gevraagd om hun ervaringen met ons te delen. We merken wel enige “enquête moeheid”; Er waren minder respondenten dan de laatste keer, maar toch wil ik een aantal bevindingen delen:

  • Op het Antoniuscollege geven de leerlingen van de brugklas en klas 2 de voorkeur aan het volgen van lessen op school, het tempo waarin de lesstof wordt aangeboden vinden zij prima en als extra optie gaan zij voor extra uitleg- of vragenlessen. Het percentage leerlingen dat het liefst lessen op school volgt neemt met ongeveer 10% af in klas 3 en 4 (van 87% naar 76%) .
  • Op Antoniusmavo XL volgen de leerlingen het liefst lessen op school en als extra gaat de voorkeur uit naar vragen lessen. Het tempo waarin de lesstof wordt aangeboden wordt over het algemeen als prima ervaren.

Deze ervaringen nemen we mee in de evaluatie van de manier waarop we momenteel de lessen aan de leerlingen aanbieden. Over ruim twee weken (week van 29 juni) halen wij nogmaals de feedback van onze leerlingen op en hopen dan op een massale respons 😊.

Deze week hebben we ook weer een enquête afgenomen onder onze docenten. Zij hebben tot vandaag de tijd te reageren. Uit gesprekken met collega’s blijkt dat zij zoekende zijn naar de optimale manier om de leerlingen te begeleiden in hun leerproces. Wat werkt en wat werkt niet zo goed? Dat is dan ook precies de reden waarom wij er als school voor kiezen om alle leerlingen fysiek onderwijs aan te bieden. In twee weken volgen de leerlingen het “normale” weekprogramma op onze scholen. Alle leerlingen hebben immers recht op onderwijs en in de middagen is er extra aandacht voor leerlingen die dat nodig hebben. Samen ontdekken we op deze manier hoe we na de vakantie het onderwijs gaan vormgeven.

Misschien weet je het al maar op 24 juni geeft de overheid meer duidelijkheid over de wijze waarop we in het nieuwe schooljaar gaan werken! Daar komen we in een latere update natuurlijk op terug.

Namens alle collega’s een prettig weekend.

Ank Brent MSc
Rector CCG