Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

TTO - Technasium - havo/vwo Breed

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Update 8 april terugkoppeling enquete

Als school zij wij ontzettend blij over de manier waarop onze leerlingen en u het afstandsonderwijs oppakken. Onze docenten zien hoe voortvarend en betrokken de leerlingen aan de slag gaan met deze nieuwe situatie. Van in de klas naar voor een scherm, waar sociale interactie vervaagt, vergt nogal wat aanpassing van alle deelnemers! En hoe gezellig is het niet samen met vrienden en vriendinnen op school in de pauze. Dat missen we allemaal.

Voor sommige is opvang op school een uitkomst. Als school bieden wij leerlingen die dat nodig hebben opvang aan op school tussen 9.00 en 13.00 met inachtneming van de RIVM richtlijnen. Gebruik maken van deze opvang wordt altijd via de tutor of coach en de zorgcoördinator geregeld. Als ouder kunt u natuurlijk ook zelf de tutor of coach benaderen.

De afgelopen week heeft u een enquête ontvangen waarin u feedback heeft kunnen geven op het afstandsonderwijs dat onze scholen bieden. Wij begrijpen dat er vragen zijn over wat het beste afstandsonderwijs is. Voor ons staat het welbevinden van de leerling en de betrokkenheid van de leerling op het schoolwerk centraal.

Het uiteindelijke doel is dat de leerlingen de gewenste vorderingen maken in hun leerproces zodat ze aan het einde van dit leerjaar op het gewenste niveau in hun ontwikkeling per vak zijn. Dit vraagt om haalbare doelen, niet alles moet. Het totaalpakket moet te doen zijn en op een uniforme en duidelijke wijze worden gecommuniceerd.

Deze update is langer dan gebruikelijk omdat wij zoveel mogelijk aan de gestelde vragen in de enquête recht willen doen. De terugkoppeling van de uitkomsten van de enquete vindt u in de bijlage.

Met vriendelijke groet,
Ank Brent MSc
Rector

Terugkoppeling uitkomsten ouderenquete