Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Wat is het gymnasium?

Je hebt vast al eens van Julius Caesar en het Colosseum gehoord. Misschien ken je ook een aantal Griekse goden bij naam zoals Poseidon en Aphrodite. Maar weet jij dat de Grieken de Olympische spelen en democratie hebben uitgevonden? En dat onze wetten op die van de Romeinen lijken?

Wat is nu echt Grieks of Romeins?
Als je om je heen kijkt, kom je de Grieken en Romeinen overal tegen. Je ziet bouwwerken die op Griekse tempels lijken, je ziet Latijnse spreuken op gebouwen en straatnamen die naar beroemde Romeinen en Grieken verwijzen. De planeten Mars, Mercurius en Saturnus zijn vernoemd naar Romeinse goden en ook in populaire boeken zoals die over Harry Potter, Percy Jackson en natuurlijk de Asterix en Obelix zitten vele verwijzingen naar de Grieken en Romeinen.  Wil jij weten wat nu echt Romeins of Grieks is in die boeken en wat verzonnen? Vraag jij je af waarom de planeten Latijnse namen hebben? De Grieken en Romeinen zijn dus belangrijk voor ons. Door meer over hen te weten, ga je meer over onze wereld weten. Als je hun talen kent, leer moderne talen zoals Frans en Spaans makkelijker.

Mogelijkheden gymnasium op het Antoniuscollege
Op het gymnasium op het Antoniuscollege krijg je onderwijs in de Latijnse en Griekse taal en cultuur. Dit betekent dat je de Latijnse en Griekse taal leert lezen en dat je kennis opdoet van de klassieke geschiedenis en de verhalen (mythen). Tevens is het erg belangrijk dat je de klassieke wereld vergelijkt met onze wereld. Wat is anders en wat niet? Op het Antoniuscollege kun je die vraag naar jouw eigen interesse beantwoorden, doordat het mogelijk is het gymnasium te combineren met alle andere vwo-stromingen die het Antoniuscollege biedt, zowel met Breed, Technasium en TTO. 

Opbouw gymnasium
Op het Antoniuscollege begint het gymnasium in het eerste jaar met lessen in Latijn en Grieks. Aan het eind van dit jaar volgt een keuzemoment: je kiest definitief voor het gymnasium of toch voor het vwo. Kies je voor het gymnasium dan krijg je in klas 2 en 3 lessen in Latijn en Grieks. Na de onderbouw volgt wederom een keuzemoment. Je kan kiezen voor Grieks of Latijn, en natuurlijk kun je ook in beide vakken eindexamen doen. Uiteindelijk krijg je een gymnasiumdiploma. Dit diploma wordt door veel mensen gezien als het beste diploma dat je kunt hebben.

Voor wie is het gymnasium?
Heb jij interesse in de Klassieke wereld, wil jij weten hoe de klassieke cultuur nu nog doorwerkt in onze cultuur én ben jij gemotiveerd om de taal van de Grieken en de Romeinen te leren? Zoek jij een extra uitdaging en kun je die aan? Dan is het gymnasium iets voor jou.