Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. In ‘lees meer’ vertellen we hoe we dat doen.

In alle lessen
Nadenken, onderzoeken, informatie verzamelen, creatief oplossingen bedenken, discussiëren over problemen als racisme en duurzaamheid, praten over robots, digitalisering, de rol van Europa… In elke les en bij elk vak leren we je om nieuwsgierig te zijn en met een open, kritische mind om je heen te kijken. Zo blijf je leren.

Internationale gasten
Regelmatig nodigen we interessante sprekers uit om een college te geven in hun eigen taal.

Levensbeschouwing/filosofie
Overal op de wereld zijn mensen op zoek zijn naar een zinvol leven. Hoe meer je weet van de opvattingen van andere mensen, hoe beter je ze kunt begrijpen. Daarover filosoferen we bij levensbeschouwing.

Engels, Frans, Duits op hoog niveau
Ons TTO-programma laat zien hoe internationaal we bezig zijn op school en hoe belangrijk we het vinden dat je goed Engels leert. Ook als je kiest voor Technasium of havo/vwo Breed kun je je Cambridge certificate halen. Of Delf bij Frans en Goethe bij Duits. Al deze programma’s tillen je talenkennis op een heel hoog niveau.

Chinees
China speelt een grote rol op het wereldtoneel. Daarom kun je op het Antonius kennismaken met de Chinese taal en cultuur. Kijk bij internationalisering voor meer informatie.

Uitwisselingen en reizen
Met je klas ga je naar het buitenland, op studiereis en/of uitwisseling. Je komt in een gastgezin, spreekt een vreemde taal en leert over andere culturen.

E-twinning
Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa. Je leert leeftijdsgenoten in andere landen kennen, we wisselen ideeën uit en werken samen aan projecten.

Projecten met echte opdrachtgevers
Bij veel projecten werken we met echte opdrachtgevers. Je gaat dan op zoek naar een oplossing voor problemen in de echte wereld. Je moet creatief nadenken, onderzoeken en samenwerken. Hoe je toekomst ook zal zijn. Deze vaardigheden kun je altijd gebruiken.

European Parliament Ambassador (EPAS)
Voel jij wel wat voor een diplomatieke of andere internationale carrière? Als officiële Junior European Parliament Ambassador op het Antonius ben jij alvast op de goede weg. Je wordt wegwijs in Europa en organiseert activiteiten voor je medeleerlingen.

Zit je in groep 8? Wij helpen je graag op weg!

Kiezen voor een nieuwe school is een belangrijke keuze waar je goed over wilt nadenken. Daarbij willen wij je graag helpen. Lees snel verder en ontdek waarom het Antoniuscollege vast ook bij jou past!

Activiteiten voor groep 7 & 8 Bekijk onze brochure