Cultuur- en talentprogramma

In de brugklas staat twee keer per week het TTT-keuzeprogramma op je rooster. TTT staat voor Top Talent Tijd. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. 

Cultuur- en talentprogramma
TTT is natuurlijk erg leuk, maar misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. Je kunt toneelspelen, muziekmaken, dansen, bezig zijn met licht en geluid of themafeesten organiseren in de feestcommissie. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling. 

TTT's in de brugklas

Dit kun je kiezen in de brugklas:

 • SPORT & MOVE
  Bij deze TTT ga je natuurlijk veel sporten en bewegen. Je ontmoet enthousiaste sporters die je tijdens 'clinics' vertellen wat de fijne kneepjes zijn van hun sport. Je organiseert sportactiviteiten en je leert hoe belangrijk bewegen is voor je gezondheid.
   
 • MUSIC & SAMPLING
  Maak een reis door muziek en geluid en ontdek wat jij leuk vindt. Neem je stem op met een microfoon, speel gitaar en drums. En maak je eigen dance-track met zelf opgenomen samples.
   
 • ART & DESIGN
  Deze TTT neemt je mee naar de wereld van de kunst. Je gaat aan de gang met houtskool, linosnede, piepschuim, hout en verf. Je tekent, schildert, ontwerpt, snijdt en zaagt en ontdekt wat jouw creatieve talenten zijn.
   
 • MEDIA & GAMES
  Bij Media & Games word je digitaal slim en leer je vaardigheden die je toe kan passen in verschillende online programmeer-programma’s. Zo maak jij je eigen karakters en gebruik je deze in je zelfgemaakte games met een simpele programmeercode. De lessen zijn opgedeeld in de modules: vlog, animeren, geluid, 3d, greenscreen en maak een dodgeball game. Daarnaast krijg je les in mediawijsheid en leer je hoe je deze digitale mogelijkheden veilig in kan zetten. 
   
 • ON STAGE
  Bij On Stage maak je kennis met het theater en alles wat daarbij hoort. Je gaat toneelspelen, dansen, bewegen en zingen en ontdekt hoe belangrijk licht, geluid en vormgeving zijn. We werken samen aan een minivoorstelling in ons dramalokaal mét publiek. Dak kun je laten zien wat jouw talent is.
   
 • SKILLS & PERSONAL DEVELOPMENT
  Maak een vliegende start op je school! Plannen, organiseren, bouwen aan je zelfvertrouwen en weerbaarheid, ontdekken waar jij goed in bent... Deze TTT is echt iets voor jou als je sterk in je schoenen wilt komen te staan. En reken maar dat je hier je hele verdere schoolcarrière plezier van zult hebben.
   
 • TECHNICAL SKILLS
  Tijdens de TTT Technical Skills ga je werken met verschillende technieken en deze in de praktijk toepassen. Hierbij kan je denken aan: Constructie, overbrenging, elektriciteit, natuur en techniek, duurzaam en techniek, hout-, metaal, en perspex bewerken. Je maakt verschillende werkstukken zoals bijvoorbeeld een eeuwige kalender of een telefoonhouder en tegelijkertijd leer je hoe gereedschappen gebruikt worden. 
   
 • CHINEES
  Tijdens deze TTT krijg je een introductie tot de Chinese taal (Mandarijn). Je leert o.a. een aantal karakters lezen en schrijven, een aantal dagelijkse uitdrukkingen gebruiken, jezelf voorstellen en tellen. Er wordt veel tijd besteed aan cultuur waarbij we bijvoorbeeld de Chinese feesten, tafelmanieren en culturele verschillen onderzoeken maar zeker ook overeenkomsten vinden. 
   
 • FOTOGRAFIE
  Bij fotografie leer je fotograferen als een echte fotograaf d.m.v. speelse, creatieve opdrachten. Zo leer je de basisprincipes van de fotografie, verschillende technieken, werken met een professionele camera en leer je hoe je met een Photoshop-programma je foto’s kan verbeteren en manipuleren. We verkennen binnen de lessen verschillende soorten fotografie zoals straatfotografie, portretfotografie, modefotografie, natuurfotografie en stopmotion. Je krijgt veel voorbeelden te zien, maar je eigen creatieve ideeën zijn het belangrijkste. Je sluit deze TTT af met een expositie van je eigen werk.  

 

terug naar boven

Kunst op het Antonius

Op het Antonius zijn er veel mogelijkheden op het gebied van kunst. Er zzijn bijvoorbeeld TTT’s zoals: On Stage, Zingen, Music & Sampling en Art & Design in de brugklas en ook in de 2e en 3e zijn er mogelijkheden.

Weet je dat je ook een kunstvak als eindexamenvak kunt kiezen in de bovenbouw? Drama en muziek behoren al enige jaren tot de mogelijkheden en sinds kort is beeldend hier ook aan toegevoegd. Hiermee zijn we uniek in Gouda, we zijn de enige school waar je de keuze hebt uit drie kunstvakken.

Tevens beschikken we over mooie en goed uitgeruste lokalen waar je kunt experimenteren, oefenen en je expressief kunt uiten. In deze lessen is er veel aandacht voor jou en jouw persoonlijke proces en de docenten leggen veel verbanden tussen jouw werk en kunst van alle tijden. Je krijgt les van professionals die hun sporen in de kunst verdiend hebben.

Als je kiest voor een van de kunstvakken krijg je ook KUA (kunst algemeen). In dit vak wordt kunstgeschiedenis gekoppeld aan cultuur zodat je veel inzicht krijgt in het hoe en waarom van kunststromingen en -bewegingen. In dit vak doe je landelijk examen. Het bruist en het leeft op het Antonius, hou de kunstkalender in de gaten. En heb je vragen? Je bent welkom bij jouw kunstdocent!

terug naar boven

De Dag van de Kunsten

Dag van de kunsten

Ieder jaar organiseren we samen een Dag van de Kunsten, een grote expositie, een muziekfestival en natuurlijk de schoolfeesten. Dan kan jij je talenten laten zien, op of achter het podium.

terug naar boven

Zit je in groep 8? Wij helpen je graag op weg!

Kiezen voor een nieuwe school is een belangrijke keuze waar je goed over wilt nadenken. Daarbij willen wij je graag helpen. Lees snel verder en ontdek waarom het Antoniuscollege vast ook bij jou past!

Activiteiten voor groep 7 & 8 Bekijk onze brochure