Jouw magische mix

Op het Antonius doe je havo of vwo (atheneum of gymnasium): in het Nederlands, of in het Engels op ons TTO (Tweetalig onderwijs). Houd je van techniek, onderzoeken en ontwerpen dan kies je voor het Technasium. Wil je veel uitproberen, ontdekken en meemaken dan ga je voor Breed. Je doet ‘gewoon’ havo of vwo, maar verdiept je misschien in de Chinese taal en cultuur, sport, gaat On Stage, strijdt voor een schone wereld, discussieert, doet extra Frans of Duits, maakt en samplet muziek… Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute, die magische mix van leren, uitgedaagd worden, begeleiding krijgen, talenten en vaardigheden ontwikkelen die precies bij jou past.

Jij en je tutor bouwen samen aan jouw persoonlijke leerroute

Persoonlijk onderwijs

Je bent ongeveer even oud als je klasgenoten. Maar hoe jij leert, wat je extra nodig hebt en waar je belangstelling ligt, dat kan allemaal heel verschillend zijn. Daarom kies je een programma dat bij je past, werken we op verschillende niveaus – zelfs binnen één les – en kun je versnellen, verbreden en verdiepen. Op veel manieren. Lees meer

 

We kijken heel goed naar wat je kunt, waar je intensievere uitleg of oefening nodig hebt en of je meer uitdaging kunt gebruiken in of buiten de les.

Individuele begeleiding

Bij persoonlijk onderwijs hoort persoonlijke aandacht en begeleiding. Die krijg je, afgestemd op wat jij nodig hebt. Lees meer

Als je het nodig hebt, krijg je extra lessen in rekenen en taal

Onze leerroutes

Op het Antonius kies je voor Tweetalig Onderwijs (TTO), Technasium of havo / vwo (atheneum of gymnasium) Breed. Kies je voor TTO, dan start je meteen in het eerste jaar met lessen in het Engels. Wil je lessen in het Nederlands, dan beslis je pas na een jaar wat écht bij jou past: Technasium of havo/vwo Breed. Lees meer

Doe je TTO of Technasium? Net als iedereen doe je MMM, kun je naar de theaterklas, dansen, sporten, Chinees leren en nog veel meer.

MMM (cultuur- en talentprogramma)

Nog Meer Magische Momenten beleef je bij MMM. Twee keer per week staat dit keuzeprogramma op je rooster. Zo kun je cultureel, creatief of sportief bezig zijn met wat jij leuk vindt. Wil je eens iets anders proberen? Je mag elk half jaar wisselen. Het gehele aanbod bekijk je in 'Lees meer'.

Theaterklas, Schoolband, Spot en sport… MMM is erg leuk. En misschien wil jij meer doen, ook na school! Dat kan op het Antonius. Want we zijn enorm actief op sportief en cultureel gebied. De meeste activiteiten worden professioneel begeleid en bij de Theaterklas werk je altijd aan een bijzondere voorstelling.Lees meer

MMM 2 keer per week voor iedereen!

Coaching (hoog)begaafden

Meer of hoogbegaafd kun je zijn op alle niveaus. We zien het snel als je meer aankunt dan de ‘gewone’ lesstof of misschien onderpresteert. Met jou en je ouders ontwerpen we je individuele leerroute. Onze speciale hoogbegaafdencoach begeleidt, steunt en stimuleert je, zo nodig elke week. Lees meer

De mogelijkheden voor jouw route zijn bijna onbeperkt.

De wereld in en om de klas

Wat ooit ver leek is nu dichtbij. Wat eens waar was, is alweer achterhaald. Jouw toekomst ligt in een onbekende wereld die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daar bereiden we je heel goed op voor. Lees meer

Via e-twinning houd je contact met scholen in Europa

Erasmus+

Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Het programma biedt mensen van alle leeftijden de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in binnen- en buitenland.  

Door met Erasmus+ in het buitenland te studeren of te werken of door deel te nemen aan (internationale) projecten van Erasmus+ verbeter je jouw communicatieve en interculturele vaardigheden. Je doet onmisbare soft skills en vaak ook talenkennis op. Deelnemers aan het programma Erasmus+ worden bovendien uitgedaagd om competenties te ontwikkelen die belangrijk zijn om actief deel te nemen aan de maatschappij.

Onze ambitie is om bij te dragen aan gelijke kansen, sociale verbondenheid en begrip tussen culturen. We willen ervoor zorgen dat alle scholieren internationale competenties kunnen ontwikkelen, ongeacht hun achtergrond. 

De Erasmus+ projecten bieden onze leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met een andere cultuur en hun gewoontes. De projecten zijn gesubsidieerd waardoor wij met onze buitenlandse schoolpartners goede projecten kunnen maken  waaraan de leerlingen samen met de leerlingen van de buitenlandse school gedurende een jaar aan het thema werken. Binnen het project zijn 2 uitwisselingen. Een keer gaan de leerlingen naar het buitenland en wordt er gelogeerd in een gastgezin. De andere keer komen de buitenlandse leerlingen naar Gouda en zijn onze leerlingen het gastgezin. Tijdens de uitwisselingen worden er bijvoorbeeld ook excursies georganiseerd die betrekking hebben op het thema.

Wij hebben buitenlandse schoolpartners waarmee wij goed kunnen samenwerken. Met onze partnerschool in Verona hebben wij inmiddels een jarenlange samenwerking opgebouwd. Wat ooit begonnen is als een traditionele uitwisseling is uitgegroeid tot het gezamenlijk uitvoeren van mooie Erasmus+-projecten.  

De Erasmus+-projecten zijn uitsluitend voor klas 4H/V-regulier leerlingen bedoeld. Leerlingen kunnen zich hiervoor aanmelden en dienen naast het aanmeldingsformulier ook een motivatiebrief te schrijven waarom zij aan het project willen meedoen. Gedurende het schooljaar zijn de leerlingen bij het project betrokken. Per jaar vinden er 2 Erasmus+ projecten plaats waar 20 leerlingen per project aan mee kunnen doen.

 

Voorbeeldprojecten Erasmus

Voor alle projecten geldt, dat leerlingen gedurende een jaar werken aan  het project. De leerlingen worden gekoppeld aan een buitenlandse leerling. Tijdens de uitwisseling wordt er in het gezin gelogeerd. Voor de eerste uitwisseling werken leerlingen aan voorbereidende opdrachten die zij dan op de (buitenlandse) school moeten presenteren. Voertaal is Engels. Vindt de uitwisseling in  het buitenlandse plaats, dan maakt deze school het programma. Tot op heden zijn de leerlingen en docenten altijd met het vliegtuig gegaan (zaterdag-zaterdag) maar er wordt nu wel bekeken of reizen per trein of bus mogelijk is. Binnen het programma is er ruimte voor culturele uitstapjes en excursies die aansluiten bij het thema. Ook wordt er verder gewerkt aan het thema met een afsluitende presentatie aan het einde van de week. Tussen de uitwisselingen werken de leerlingen verder aan nieuwe opdrachten en tijdens de laatste uitwisseling wordt het project afgerond.

Project naam

Partnerschool

Status

Watermanagement in coastal area's (lowlands)

Liceo Statale Gerolamo Fracastoro

Verona, Italië 

Afgerond.

Human rights, think global, act local.

2 jarig project.

 

Liceo Classico Statale “Nicola Spedalieri”

Cantania, Sicilie

 

John Scottus Secondary School Dublin, Ierland

 

Anglu gimnazija

Riga, Letland

Afgerond

Applying CLIL in Multicultural Contexts

2 jarig project.

 

Anglu gimnazija

Riga, Letland (coördinator)

Afgerond.

Migration in the 20th and 21 century

Liceo Statale Gerolamo Fracastoro

Verona, Italië 

Afgerond

European Citizenship (History and Architecture in European cities)

Deutsch Französiche Gymnasium - Lycée Franco-Allemand Saarbrücken, Duitsland 

2021- 2022

Coping with climate change: Lowlands compared with a Mountainous area.

Liceo Scientifico e Linguistico Edouard Berard

Aosta, Italië 

2021 – 2022

 

2021 Erasmus+